«Ярмарок освіти-2020» розпочався у Запоріжжі

18:34, 7 лис. 2019
 
«Ярмарок освіти-2020» розпочався у Запоріжжі

«Ярмарок освіти-2020» розпочався сьогодні у запорізькому виставковому центрі «Козак-Палац». Працювали також кар’єрні форуми «Живи та працюй  в Україні» та «Креативні індустрії – шлях до розвитку».

Про майбутню кар’єру на ярмарку освіти абітурієнтам розповідали студенти й викладачі середніх та вищих навчальних закладів із усієї України. Кулінари, перукарі, візажисти, флористи організували на майданчиках майстер-класи з демонстрацією професійних навичок.

"Здобути професію сьогодні – це означає, що через 5 років цієї професії вже може і не бути. Але треба навчити дитину вміти змінювати свій напрямок, пробувати інші навички, а головне – не боятися і хотіти вчитися і прагнути вдосконалення власної кар’єри."

ТЕТЯНА ОЗЕРОВА

ДИРЕКТОРКА ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ТА НАУКИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Пересувні центри працевлаштування пропонували старшокласникам тестування, котре може допомогти визначитися з майбутньою професією.

"Я вже визначилася зі своєю професією, і на цьому форумі мої однолітки та ті, хто молодше, також можуть це зробити.  Я обрала дизайн інтер’єру, тому що ця професія дає великий політ творчості, де ви можете розвивати і себе, і свою особистість. Також можна покращувати світ навколо себе, своє місто, свою країну. Адже дизайн – це й розвиток навколо тебе."

АНАСТАСІЯ ШАМА

СТУДЕНТКА ІІІ КУРСУ 

ЗАПОРІЗЬКОГО БУДІВЕЛЬНОГО КОЛЕДЖУ

Вперше у рамках запорізького ярмарку освіти організували форум «Креативні індустрії – шлях до розвитку». Представники українських культурних проектів познайомили відвідувачів із новим напрямком в українській економіці та розповіли, як заробляти гроші творчою діяльністю.

"Напрямок, який активно розвивається в світі, зокрема в Європі і Великій Британії. Це такі напрямки як архітектура, дизайн, мистецтво. Допомагають у більш інтерактивний спосіб іх показати і якимось чином заробляти на цьому."

ЮЛІЯ ФІЛІП’ЄВА

ПРОГРАМНА МЕНЕДЖЕРКА

Ярмарок освіти-2020 працюватиме у Запоріжжі протягом трьох днів.