Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук також зустрівся з представниками бізнесу Запоріжжя та області

18:46, 7 лис. 2019
 
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук також зустрівся з представниками бізнесу Запоріжжя та області

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук також зустрівся сьогодні з представниками бізнесу Запоріжжя та області. Розглядали питання втрати основних ринків збуту та тривалий процес переорієнтації виробництв на нові ринки, заборгованість підприємств, відсутність програм фінансування під державні гарантії, високі ставки кредитних ресурсів та тривалість процедури їхнього залучення, освоєння нових видів продукції, перешкоджання бізнесу з боку силових структур. Малий та середній бізнес в області сьогодні − це понад 70 тисяч підприємців та майже 15 тисяч підприємств. Вони забезпечують майже половину надходжень до бюджетів усіх рівнів та понад 200 тисяч робочих місць – повідомили в департаменті інформаційної діяльності Запорізької обласної державної адміністрації.

"Ціна на електроенергію. За отримання, скажімо так, узгодження і підписання угоди, ми маємо можливість протягом 3-4 місяців збільшити обсяги виробництва і вийти на беззбитковий рівень. Але оскільки борги за енергоносій великі - мільярд триста - це зі штрафними санкціями, ми винні обленерго, є ще один український постачальник електроенергії, якому ми теж винні. Це тривалі періоди, це великі суми. Ми хотіли би, скажімо так, дозволити нам, як експортно-орієнтованому підприємству, отримати дозвіл на підписання угод із атомними генераціями"

Володимир Сивак, директор Запорізького титаномагнієвого комбінату

"Прямий контракт із атомною генерацією – це те, чого хочуть всі. Звичайно, всі найкращі. У нас є споживач, є тариф, і якщо ми даємо вам право купувати електроенергію напряму у атомної генерації, це означає, що ми автоматично підвищуємо тариф для населення. Дивіться. Це складна дискусія. Тому що населення, ну споживачі, вони говорять: слухайте, ви 25-30 років пиляєте це нашу енергосистему. Монополісти її виснажують для своїх великих підприємств. Ну досить. Ми не хочемо платити більше. Промисловість: дивіться, ми 25 років дотуємо населення. Тому що населення платить мало, а ми дорого. Відповідь на цей засадничий конфлікт – ринок"

Олексій Гончарук, Прем’єр-міністр України