В Запоріжжі для безхатченків розпочали організовувати гаряче харчування

13:57, 8 лис. 2019
 
В Запоріжжі для безхатченків розпочали організовувати гаряче харчування

Для безхатченків розпочали організовувати гаряче харчування. Роблять це соціальні служби міста й області щороку, з настанням холодів. Цьогоріч – із 1 листопада. Вчора  годували на проспекті Металургів, 1 - біля приміщення Дніпровського та Хортицького Товариств Червоного Хреста України.

За адресою проспект Металургів, 1 безпритульних годують тричі на тиждень - у вівторок, середу та четвер.

"Це обласна та міська програма. Спільна. Наразі харчування розраховано на  40 осіб. Це постійна локація. Вони вже знають, приходять сюди, харчуються. У нас висить прапор, тому люди в курсі. Розпочалась ініціатива цього вівторка. Небайдужі громадяни також допомагають - приносять речі. Програма харчування триватиме до березня."

ТЕТЯНА ВОЛИНЕЦЬ

ВОЛОНТЕРКА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Запоріжці, які через життєві обставини опинилися без постійного місця проживання, або у фінансовій скруті, за безкоштовним гарячим харчуванням приходять сюди не вперше.

"Мені 35 років, 85 року народження, живу на вулиці. Сам собі обрав таке життя, як собаки живуть. Ні від кого не залежу, о третій ночі прокинувся – пішов прогулявся. У мене є рідна сестра, у неї своя родина, місця там замало. А так живу вже 5 років. Раніше я працював на 62-й базі. А зараз я на «шабашках». Зараз мені в кооперативі на Південному шосе, там мені виділили  диванчик, є дах над головою. Там є сторожка, буржуйка. Вижити можна. Тут годують смачно, я «харчами» не перебираю. Є компот, гарячий хліб та суп. Смачно готують."

АНДРІЙ КЛІШИН,

ЗАПОРІЖЕЦЬ

Кухар Світлана готує їжу для людей для таких програм третій рік поспіль. Меню завжди різне.

"Готуємо рассольнікі, капусняки, борщі, еммм, гречаний суп, суп з галушками, хліб печемо самі."

СВІТЛАНА,

КУХАРК

Така ж акція відбулась сьогодні у Заводському районі Запоріжжя - на території обласного туберкульозного диспансеру. За словами головної спеціалістки відділу соціально-побутового обслуговування Заводського районного управління соціального захисту Наталі Коробової, фінансує гаряче харчування обласний профільний Департамент. Фінансуватиметься програма у листопаді та груді цього року.

"Заплановано 22 порції на кожен раз. А бачите, сьогодні їх було 9, позапрошлі рази – 13-15. Ну, ще дуже тепло. Як трошки похолоднішає, вони прийдуть. Меню. Перше, от, був суп. Суп або борщ, разова посуда – великий стаканчик 200 грам, разова ложка, хліб і друге, от,  макарони по-флотськи сьогодні були. Вона міняє дівчина. Харчує у нас безробітних приватний підприємець – Фурсова Людмила Іванівна."

ГОВОРИТЬ СПЕЦІЛІСТКА ЗАВОДСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

"Це я прийшов вже вдруге. Люди мені допомагають, з їжею, і з рештою. Питання в іншому – я хочу роботу, я хочу житло, я хочу нормального життя. Я хочу сам собі заробляти на життя. Допоможіть мені з цим."

ОЛЕКСАНДР ГРОМОВ,

ЗАПОРІЖЕЦЬ

З початку наступного тижня гаряче харчування безпритульних розпочнуть також в Олександрівському, Вознесенівському та Хортицькому районах міста.