Випускники запорізької академії поліції склали присягу на вірність українському народу

18:07, 8 лис. 2019
 
Випускники запорізької академії поліції склали присягу на вірність українському народу

Випускники запорізької академії поліції склали присягу на вірність українському народу. 24 майбутні слідчі з Дніпропетровської, Харківської та Кіровоградської областей із завтрашнього дня розпочнуть службу. Крім того, учні восьми запорізьких шкіл вступили до лав організації «Молодіжна поліцейська академія».

Вісімдесят учнів запорізьких шкіл стали членами обласної громадської організації «Молодіжна поліцейська академія». Серед них – семикласниця Ганна Короткова. Разом з друзями при запорізькій академії  вивчатиме поліцейські дисципліни.

"По-перше, це цікаво. По-друге, це корисно для суспільства і просто з друзями весело. Ми проходимо навчання, як бути корисними для суспільства, вивчали різні правила і тому подібне. Я думаю, що в майбутньому, можливо, стану поліцейською. Тому що це справді цікаво, у них є дисципліна і правила, а ще форма гарна."

ГАННА КОРОТКОВА, ШКОЛЯРКА

«Молодіжна поліцейська академія» існує з 2009 року. Нині в ній п‘ять тисяч учасників. В рамках цієї організації учні шкіл, які розглядають службу в поліції як майбутню професію, проходять своєрідний курс підготовки.

"Молодіжна поліцейська академія створена і працює, перш за все, щоб виховати право-слухняного громадянина України. Щоб діти знали, як працюють правоохоронні ограни: не просто так прокуратура щось робить, щось робить поліція, щось роблять суди. Учні це все вивчають, і вони вже знають хто чим займається і як побудувати все краще, щоб воно було."

МИКОЛА НАЗАРЕНКО,

ДИРЕКТОР АКАДЕМІЇ ПОЛІЦІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Дніпрянка Олександра Грошевських про кар‘єру слідчого мріяла з дитинства. Тепер у званні лейтенанта служитиме у місті Кам‘янське Дніпропетровської області. 

"Слідчий – це незалежна процесуальна особа. Може, це грубо звучить, але вона вирішує долі людей. І я сподіваюсь, що стану професіоналом і буду вирішувати долі людей в правильному напрямі. Мені сподобалось навчання від початку до кінця, я не хочу звідси їхати, я би із задоволенням ще шість місяців тут навчалась. Мені сподобалось все: викладацький склад, те, як вони нам піднесли матеріал. У мене взагалі немає негативних емоцій. Тільки позитивні і сльози радощів."

ОЛЕКСАНДРА ГРОШЕВСЬКИХ,

ВИПУСКНИЦЯ АКАДЕМІЇ ПОЛІЦІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Навчання в поліцейській академії тривало шість місяців. Підготовку проходили люди від 20 років і старше. По завершенню навчання курсанти з інших регіонів служитимуть у своїх областях. У програмі для майбутніх слідчих була своя специфіка.

"Специфіка навчання – це, перш за все, їм ударялося на знання і на роботу вже в практичних органах, кримінального, процесуального та кримінального кодексу. А також спеціальні дисципліни, які повинні знати всі поліцейські: це і тактика, вогнева підготовка і всі інші питання, які є у поліцейського. Слідчі – це не виключенн"

МИКОЛА НАЗАРЕНКО,

ДИРЕКТОР АКАДЕМІЇ ПОЛІЦІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

З понеділка на навчання до академії прийдуть 32 курсанти.