Нову машину для надання послуг невідкладної медичної допомоги сьогодні вручили поліклініці Кушугума

17:34, 22 лис. 2019
 
Нову машину для надання послуг невідкладної медичної допомоги сьогодні вручили поліклініці Кушугума

  Нову машину для надання послуг невідкладної медичної допомоги сьогодні вручили поліклініці Кушугума. Спеціальний автомобіль  «Рено» оснащений усім необхідним для надання допомоги хворим удома, а також для перевезення пацієнтів. Гроші на автівку збирали шляхом об’єднання бюджетів Запорізької районної та Балабинської селищної рад/ 

   "Це вперше буде автомобіль невідкладної допомоги, який буде працювати на території Кушугумського куща  – Кушугум, Балабине, Малокатеринівка. Зараз проходить розмежування невідкладної допомоги та швидкої. І все населення буде охоплено тепер більш якісною медичною допомогою. Я хочу сказати, що скільки буде машин, а перший автомобіль – він завжди найбільш пам’ятний. Цю машину купили голови Районної ради Запорізького району та Балабинської сільської ради. Дякуємо їм, що вони це зробили, думаю це не остання їхня справа" - розповів генеральний директор ПМСД районного центра Володимир Бісікало.

    "Ідея була головного лікаря  ЦРБ  «Запорізького району» , який сказав, що давайте кооперацію зробимо спів фінансування  даного автомобіля, так як даний автомобіль буде обслуговувати  населення трьох  селищних  рад – це Балабине, Кушугум, Малокатеринівка. Саме головне почувши це  ми зразу на сесії  підняли питання та виділили кошти по спів фінансуванню 00:34 склейка 00:48  на сьогодні ми знаємо, що якщо дитина має температуру 40 градусів, і привезти її сюди до лікарні, чи з Малокатеринівки, чи  з кінця Балабиного  - це є проблематично у кого нема автомобіля - розповів голова Балабинської селищної ради Володимир Сосуновський. 

  Голови районної адміністрації та районної ради Анатолій Васюк та Сергій Бурма  кажуть: матеріальну базу поліклініки зміцнюють постійно – закуповують нові меблі, комп’ютери, інше устаткування. А ось автопарк не оновлювався вже багато  років.

  "Мабуть останні за 20 років матеріально-технічна база в частині  транспорту  вона не поповнювалась, да дійсно ми проводили і проводимо  поточні ремонти, меблі закуповуємо, але саме в транспортних засобах була велика проблема. Ми вручаємо урочисто автомобіль саме для  первинної невідкладної допомоги. Це не останній автомобіль, зараз і на рівні первинної і на рівні вторинної ще по одному автомобілю буде придбано, зараз проводяться тендерні процедури - додав голова Запорізької районної державної адміністрації Анатолій Васюк.