Реформа шкільної освіти по-запорізьки: стрімкий стрибок чи вивірений план? — інформаційний марафон Суспільного Запоріжжя

Реформа шкільної освіти по-запорізьки: стрімкий стрибок чи вивірений план? — інформаційний марафон Суспільного Запоріжжя

16 чер. 2021

За яким планом відбувається трансформація закладів середньої освіти Запоріжжя в рамках реформи, за якими критеріями обираються заклади для переформатування, як ставляться до перетворень батьки, учні та вчителі — про це дізнавайтеся у марафоні «Реформа середньої освіти по-запорізьки: стрімкий стрибок чи вивірений план?» на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ, UA: Українське радіо Запоріжжя та діджитал-платформах Суспільне Запоріжжя.

За словами продюсерки Запорізької філії Суспільного Наталії Андреєвої, це вже другий інформаційний марафон регіонального мовника. Перший стосувався безпеки у дитячих садочках області. Тоді, реагуючи на резонансні події, що сталися в регіоні, говорили про фізичну і психологічну безпеку дошкільнят. 

«Не встигли навіть "видихнути" після першого марафону, як суспільство закинуло ще один запит: до нас почали звертатися батьки запорізьких шкіл, висловлюючи своє невдоволення перебігом реформування середньої освіти в Запоріжжі. Так народилася ідея чергового циклу інформаційних матеріалів. Журналісти Суспільного Запоріжжя спробували розібратися в усіх нюансах реформування. Ми зібрали велику кількість коментарів експертів та посадовців, які відповідають за освіту в країні і регіоні зокрема. Відтак, сподіваємося, що у наших насичених матеріалах батьки школярів (як першачків, так і учнів 9-х класів), які мимоволі стали учасниками процесу, отримають відповіді на всі запитання, а також роз’яснення щодо таких актуальних перед початком нового навчального року аспектів перетворень», — зазначила продюсерка філії Суспільного UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва.

В матеріалах інформаційного марафону команда Суспільного розповіла: 

Сьогодні, 16 червня, о 19:00 у підсумковій аналітичній телепрограмі «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ дізнавайтеся, як триває процес реформування і чому обирають для реформи ті чи інші школи.

А завтра на Суспільному Запоріжжя підіб’ємо підсумки інформаційного марафону та розповімо про позитивний досвід реформування освіти у Запоріжжі.

Нагадаємо, UA: ЗАПОРІЖЖЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитись та слухати ефіри Запорізького мовника можна онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: