На Трійцю UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватиме урочисте богослужіння з Кафедрального собору Святої Трійці (ПЦУ)

На Трійцю UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватиме урочисте богослужіння з Кафедрального собору Святої Трійці (ПЦУ)

18 чер. 2021

20 червня з нагоди християнського свята Святої Трійці, яке відзначають християни східного обряду, Суспільний мовник Запоріжжя транслюватиме наживо літургію з Кафедрального собору Святої Трійці (Православна церква України). Очолить богослужіння єпископ Запорізький і Мелітопольський владика Фотій.

У неділю з 9:00 до 11:00 Запорізька філія Суспільного вестиме пряму трансляцію служби на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ, онлайн на фейсбук-сторінці Суспільне Запоріжжя та на сайті мовника.

«У сучасному світі все дещо "змішалося": для когось Трійця — це одне із Зелених Свят або Русаліїв (язичницьке свято про створення Богом землі), а для християн — одне з найголовніших свят після Різдва і Великодня. Ми як суспільний мовник працюємо в інтересах суспільства, наших глядачів і слухачів: тож для вірян транслюємо святкову літургію з головного храму Православної Церкви України у Запоріжжі, а для тих, хто розглядає Трійцю лише як додатковий вихідний — розкажемо про традиції і веселощі цього дня на цифрових платформах філії», — зазначила продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва.

Нагадаємо, UA: ЗАПОРІЖЖЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. Новини Запоріжжя читайте на сайті suspilne.media.

Фото — фейсбук-сторінка Запорізької єпархії Православної Церкви України.