Про медиків із COVID-відділень — у проєкті «Дихати» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

Про медиків із COVID-відділень — у проєкті «Дихати» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ

18 чер. 2021

До Дня медика UA: ХАРКІВ розповів про медпрацівників, які працюють у відділеннях для інфікованих коронавірусом. Більш як рік в Україні є ще одна передова, де замість бронежилетів, — медичні рукавички, маски та захисні костюми. Про щоденні клопоти та думки медиків у цей складний період дивіться з 19 червня у проєкті «Дихати» на всіх регіональних каналах Суспільного, зокрема, UA: ЗАПОРІЖЖЯ.

Авторка ідеї — лінійна продюсерка UA: ХАРКІВ Олександра Новосел. Героями міжпрограмних роликів стали працівники 3-го відділення екстреної медичної допомоги, Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту та Центру первинної медичної допомоги смт Золочева (Харківської області).

Читайте також: Реформа шкільної освіти по-запорізьки: стрімкий стрибок чи вивірений план? — інформаційний марафон Суспільного Запоріжжя

«Вони щодня ризикують, рятуючи життя. Щодня йдуть туди, де епіцентр боротьби із ковідом. Вони лікують хворих на коронавірус. Тому, коли пандемія стала “звичною” частиною життя, ми вирішили нагадати, завдяки кому нам вдається долати чергові хвилі, незважаючи на брак обладнання, ліжок та кисню», — розповіла Олександра Новосел.

Міжпрограмні ролики із 6-ма героями можна переглянути на ютуб-каналі Суспільне Харків та згодом у форматі кепшен-відео на фейсбук-сторінці телеканалу.

«Коли йду на роботу, думаю лише про те, щоб було менше хворих з ковідом», — говорить сімейний лікар із Золочева на Харківщині Ілля Жеглов. Він працює із хворими на первинній ланці й тримає оборону медичного фронту.

«Окрім обходів, це корекція лікування, це звіти. Звичайно, ми всі втомлюємося, як і на будь-якій роботі», — говорить Юрій Здибський, завідувач COVID-відділення. Він лікує хворих у стаціонарі Харківського диспансеру радіаційного захисту.

«Найважче, мабуть, дивитися на те, як людині погано. І нічим не можеш їй допомогти в цей момент», — говорить санітарка Юлія Кравченко.

«Ми затамувавши подих чекаємо, чи це вже все, чи буде ще четверта, п’ята, шоста хвилі», — говорить медбрат реанімації Харківського диспансеру радіаційного захисту населення Андрій Шпільчак.

«Як пандемія скінчиться, я хочу відпочити. Десь треба полетіти. І повернутися до своєї старої роботи», — говорить лікар швидкої Володимир Рудіков.

Нагадаємо, UA: ЗАПОРІЖЖЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитись та слухати ефіри Запорізького мовника можна онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: