День Соборності України на Суспільному Запоріжжя

День Соборності України на Суспільному Запоріжжя

22 січ. 2019

До Дня Соборності України суспільний мовник Запоріжжя підготував ряд тематичних програм. Телеефір, присвячений 100-річчю Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, стартував 22 січня о 7 ранку.

Редакція ранкового шоу підготувала рубрику "Варто знати" про відкриття виставки в обласному краєзнавчому музеї “Символ твоєї свободи: 100 років Державному гербу України”, а також рубрику "Книжкова полиця" — огляд книг сучасних українських авторів, що присвячені історичним постатям та подіям періоду національно-визвольних змагань.

Впродовж шоу “Ранок: Запоріжжя” професор та доктор історичних наук Федір Турченко розповів, яке значення День Соборності має для нього особисто та для становлення української державності. А організатори інтерактивної гри "Країна гідності. Соціальні права людини" пояснили, як у формі атракції молоді пропонується стати членами парламенту вигаданої країни та приймати важливі рішення щодо соціальної політики.

Окрім того, команда суспільного мовника підготувала міжпрограмне відео “Соборність. Як це було” за участі Володимира Лінікова, завідуючого відділом новітньої історії Запорізького обласного краєзнавчого музею.


“Під час підготовки ранкового шоу і "Теми дня" до Дня Соборності нам і самим було цікаво заповнити прогалини у знаннях, і зробити пізнавальне відео для наших глядачів. Таким чином було вирішено зробити відео "Соборність. Як це було". Ми поспілкувалися із Володимиром Лініковим, обізнаним істориком, який усе розклав по поличкам, проілюстрували його розповідь кадрами із кінохроніки і старими фото”, — зазначив лінійний продюсер телебачення суспільного мовника Запоріжжя, автор ідеї цієї серії міжпрограмних роликів Денис Астаф’єв.

Уже о 19:20 в ефір телеканалу “Запоріжжя” вийде програма “Тема дня”, присвячена сторіччю Акту Злуки. Її гостями стануть гор Савва — священик, очільник першої у Запоріжжі парафії, що долучилася до ПЦУ, а також Юрій Щур — історик й краєзнавець.