«Вакцинація: право вибору» — інформаційний марафон на Суспільному Запоріжжя

«Вакцинація: право вибору» — інформаційний марафон на Суспільному Запоріжжя

5 лип. 2021

6 липня на платформах Суспільного мовника Запоріжжя стартує інформаційний марафон «Вакцинація: право вибору»

У запорізькому регіоні почали роботу пункти масової вакцинації. На підтримку державної кампанії, націленої на подолання COVID-19, Суспільне Запоріжжя ініціювало тематичний інформаційний марафон. Його завдання – надати жителям Запорізької області лаконічні та професійні відповіді на важливі та актуальні питання про щеплення, розглянути досягнення та недоліки процесу вакцинації в області, відсіяти фейки та здогадки. Протягом трьох днів — у вівторок, середу та четвер — на всіх платформах мовника вийдуть коментарі від авторитетних спікерів, бліц-інтерв’ю фахівців та жителів регіону, тематичні відеоісторії, журналістська аналітика, практичні поради та корисна інформація.

Упродовж інформаційного марафону обговоримо:

  • наявність вакцин в амбулаторіях та як подати заявку на вакцинацію; 
  • доступність вакцинації для старшого покоління українців; 
  • отримання другої дози вакцини;
  • різновиди вакцин та чи відрізняються вони за ефективністю;  
  • роботу пунктів щеплення (ДІЯ) і пунктів масової вакцинації 
  • сезонний попит на вакцинацію, сертифікати й паспорти вакцинації:  що треба знати, виїжджаючи в іншу країну та багато інших питань. 

Марафон «Вакцинація: право вибору» стартує 6 липня на діджитал-платформах Суспільного Запоріжжя: вже від ранку користувачі мережі інтернет зможуть дізнатися зі сторінок мовника у фейсбук на інстаграм перевірену статистику щодо вакцинації у Запорізькій області. Журналісти Суспільного мовника Запоріжжя з’ясували, скільки доз вакцини проти COVID-19 завезли в регіон від березня 2021 року, скільки жителів вакцинувалися та скільки доз було не використано. Тематичні матеріали з’являтимуться впродовж марафону і на ютуб-каналі мовника.

О 17: 20 інформаційну естафету продовжить UA: Українське радіо Запоріжжя. О 17:20 в гостях програми «На часі» — сімейна лікарка Катерина Сапсай. Слухачі довідаються про алгоритм вакцинації, протипоказання, побічні ефекти, доступність вакцин на Запоріжжі для пріоритетної групи населення. Говоритимемо про ефективність вакцин від різних виробників та чи є у пацієнтів можливість обирати між методами щеплення. 

Журналісти новин UA: ЗАПОРІЖЖЯ готують інформаційні матеріали: про недоліки кампанії із вакцинації, що не врахували та чи можна зробити роботу над помилками. Крім того, новинарі Суспільного дізналися думки людей про вакцинацію, а також порівняли ставлення до щеплення жителів міста і села. Дивіться про це 7 липня в ефірі UA: ЗАПОРІЖЖЯ. 

Про старт масової вакцинації у Запоріжжі, про помилки в сертифікатах та паспорти вакцинації, а також про дослідження в Україні французькими експертами щодо організації вакцинації та обізнаності громадян дивіться в програмі «Сьогодні. Головне» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ 7 липня о 19:00.  Гості студії — очільник департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Олексій Кулинич та регіональна координаторка з вакцинації ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марина Колєрова.

8 липня на діджітал-платформах Суспільний мовник підсумує триденний інформаційний марафон. Стежте за сторінками мовника на діджитал-платформах: 

Нагадаємо, UA: ЗАПОРІЖЖЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитись та слухати ефіри Запорізького мовника можна онлайн на сайті філії.