Сезон медуз: змиритися чи боротися? Інфомарафон на Суспільному Запоріжжя

Сезон медуз: змиритися чи боротися? Інфомарафон на Суспільному Запоріжжя

10 сер. 2021

12 серпня на Суспільному мовнику Запоріжжя стартує інформаційний марафон, присвячений ситуації, що склалася на курортах Азовського моря. Під час дводенного марафону «Сезон медуз: змиритися чи боротися?» журналісти мовника разом із експертами з’ясовуватимуть, що призвело до появи великої кількості медуз в Азовському морі, дадуть відповідь, чи можливо змінити ситуацію та повернути курортам Азову туристичну привабливість на безпечність. 

Марафон розпочнетсья у четвер,12 серпня,  із програми «На часі», яка о 17: 10 вийде в ефір Українського радіо Запоріжжя. 13 серпня тему продовжить телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯ. Після випуску новин о 19: 00 питаня екологічного стану курортів Азовскього узбережжя обговорюватимуться у програмі «Сьогодні. Головне».  Тематичні матеріали читайте на діджитал-платформах філії. 

«Вже не перший рік туристи, які приїжджають на узбережжя Азовського моря, аби відпочити і оздоровитися, скаржаться на велику кількість медуз. Цього року їхня кількість була такою, що перетворювала воду на "кисіль". Журналісти суспільного вирішили з’ясувати, в чому причина нашестя медуз та дати відповідь на запитання, чи можна із ним боротися», — говорить продюсерка Суспільного Запоріжжя Наталія Андреєва.

Однією із основних причин, що призвели збільшення медуз у басейні Азовського моря, експерти називають замулення річок, які в таких умовах не можуть доставляти прісну воду в море. В межах марафону говоритимемо про те, як змінилася екологія моря, як впливає на кількість медуз висока солоність води та чи втрачений туристичний сезон цього року. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Дивитись та слухати ефіри Запорізького мовника можна онлайн на сайті філії. 

Дізнаватися про актуальні події можна зі сторінок мовника на діджитал-платформах: