«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

18 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі UA: ЗАПОРІЖЖЯ дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат ми отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим, — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Суспільний мовник Запоріжжя зняв пісню «Banderstadt» гурту «Banderstadt ZP».

«Композиція є доволі "забийною": саме її по кілька разів викликають "на біс" на кожному виступі і саме з нею асоціюється у запоріжців творчість гурту», — каже продюсерка Запорізької філії Суспільного Наталія Андреєва.

«Banderstadt ZP»  пропагує українську культуру давнього шаманізму, чаклунства та магії через музичну інтерпретацію старовинних легенд, казок та переказів. Гурт складається з ветеранів АТО/ООС та волонтерів. Зібралися музиканти у 2018 році для того, щоб створювати музику та підтримувати бойовий дух воїнів України на фронті. І дуже скоро зрозуміли, що їхня творчість користується попитом не лише серед військових. У 2019 на фестивалі «Червона рута» «Banderstadt ZP» перемогли у номінації рок-музика.

Детальніше про кліпи, що ввійшли у концерт «Незалежність єднає» читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: Буковина, Вінниця, Волинь, Дніпро, Донбас, Житомир, Чернігів, Закарпаття, Запоріжжя, Карпати, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Поділля, Черкаси.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.