«Створюй із Суспільним» — це про взаємну повагу, — відгуки переможців конкурсу про співпрацю з мовником

«Створюй із Суспільним» — це про взаємну повагу, — відгуки переможців конкурсу про співпрацю з мовником

15 вер. 2021

Триває приймання заявок на відкритий конкурс телепроєктів «Створюй із Суспільним». Шукаємо ідеї телевізійних програм про: особливості локального дозвілля; історію регіону; розвиток та навчання представників громад; довкілля: флора та фауна регіону; рівність, доступність, різноманіття та сталий розвиток. 

Залишилось два тижні, аби встигнути подати документи: приймаємо їх до 30 вересня.

Читайте також:  Як втілити телепроєкт через конкурс «Створюй із Суспільним-2022». Zoom-конференція з Марією Фрей

Нижче — відгуки переможців минулорічних конкурсів «Створюй із Суспільним». Вони отримали можливість реалізувати власну ідею на кошти Суспільного, а телепроєкти, над якими вони працювали, побачила вся Україна: спершу на регіональних телеканалах мовника, а потім — і на UA: ПЕРШИЙ.

«У нас була купа викликів, зривів планів, челенджів, стресу… та лише під час зйомок. Жодного разу — з представниками Суспільного. Від слова — жодного. Щоразу, коли виникали питання — на тій стороні швидко все розрулювали. 

І самі пропонували підтримку там, де ми навіть не просили. Жодної цензури чи втручання у творчу концепцію проєкту. Ти отримуєш задоволення від того, що робиш свій продукт. Чому я це пишу? Тому, що оголосили черговий конкурс "Створюй із Суспільним" і вам слід подаватися. Чи будемо ми ще подаватися? Авжеж. Нащо я вас закликаю? Бо здорова конкуренція робить нас лише кращими. А продукт Суспільного — ще крутішим», — зазначив автор проєкту «Голоси Донбасу» Азад Сафаров.

Читайте також: «Історії дітей, які, попри війну, йдуть до мрій»: прем’єра проєкту «Голоси Донбасу» на Суспільному

«”Створюй із Суспільним” — це про взаємну повагу: я як авторка проєктів при створенні контенту відчуваю максимальну відповідальність за кожну секунду відео, відчуваю підтримку команди Суспільного і як наслідок, коли в ролі глядачки переглядаю проєкти з усіх регіонів країни, знаю: ця повага — наше спільне поле, що передається від Суспільного до авторів проєктів, а далі — до глядачів», — розповіла авторка проєктів «(Не) відомі Карпати» та «Бук маршрут» Юлія Подкідишева.

«Це можливість якісно втілити власну ідею. Для автора та продюсера не може бути нічого важливішого, ніж така можливість, — переконаний автор проєкту «Земля, наближена до неба» Михайло Данканич. — Одна з найбільших переваг полягає в тому, що ти самостійно можеш планувати час для зйомок та продакшену. Відтак, залишається більше простору для креативу, якісної реалізації та фіналізації програм. Коли хочеш відзняти певний епізод, який у програмі займе, можливо, кілька секунд, але щоб він там був, треба витратити день чи два, і ти знаєш, що ці день чи два у тебе є — це прекрасно! Думаю, що це працює однаково по всій країні, тому раджу продакшн-студіям подаватись і реалізовувати власні телепроєкти!»

«Нам вдалося повірити в те, що є підтримка від держави, підтримка від Суспільного мовника, підтримка продюсера на місцевому рівні. Ви можете бути просто талановитою командою і вас помітять, допоможуть — ви можете виграти. Це вселяє надію і хочеться брати участь у таких пітчингах. Ми вже маємо досвід, усе залежить тільки від того, наскільки якісна у тебе буде пропозиція», — керівниця проєкту «Роздивись» Ірина Басенко.

«Перемога у “Створюй із Суспільним” прокачала всю команду продакшену і мене особисто. Тепер зник страх перед великими й тривалими проєктами. Тому я думаю, що це можна назвати початком нового етапу в нашій команді. Для нашого продакшену це був перший телевізійний проєкт, тому необхідно було дуже швидко вчитися й приймати нові рішення. Комунікаційні скіли і скіли роботи в команді довелося прокачати усім», — керівник «Frame studio», що працювала над проєктом «Недалечко», Артем Луценко.

Продюсерка тревел-шоу «Недалечко» Олена Горобець упевнена, що «Створюй із Суспільним» — це шанс реалізувати свою давню мрію.

Нагадаємо, минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 68 проєктів: 29 телеглядачі Суспільного побачать до кінця року. Ще 39 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.