Телеканали Суспільного у регіонах покажуть змагання зі спідвею та велосипедного спорту

Телеканали Суспільного у регіонах покажуть змагання зі спідвею та велосипедного спорту

7 жов. 2021

Цими вихідними регіональні телеканали Суспільного, в тому числі UA: ЗАПОРІЖЖЯ, покажуть глядачам міжнародні змагання зі спідвею «Меморіалу Ігоря Марка», що відбулися в Рівному, та заїзди Кубка України з велосипедного спорту BMX Racing — наживо з Чернівців.

У суботу, 9 жовтня, о 12:45 стартує двогодинна телеверсія міжнародних змагань зі спідвею «Меморіалу Ігоря Марка» за участю мотогонщиків з України, Польщі, Данії та Латвії.

Зйомки змагань, до яких залучили пересувну телевізійну станцію зі Львова, проводила команда Суспільного у Рівному. Запис дозволив забрати з трансляції тривалі перерви між серіями заїздів і залишити у телеверсії все найцікавіше. Коментували змагання для телеефіру радіоведуча Олена Хлиновська та  т.в.о. продюсера Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко.

«Понад пів століття спідвей — один з найпопулярніших видів спорту у Рівному, що збирає на трибунах тисячі вболівальників. Тому ідея зняти спідвейні змагання у нас на філії існувала вже давно, і я дуже радий, що за сприяння керівника "Клубу вболівальників рівненського спідвею" Сергія Головні цю ідею нарешті вдалося втілити у життя, — розповідає т.в.о. продюсера Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко. — Мені особисто і моїм колегам дуже хотілося, щоб про цю місцеву фішку дізналося якомога більше людей в Україні. У нашій державі є чимало поціновувачів мотоциклів, перегонів та й спорту загалом, і це телешоу буде для них. Можливо, наступного року хтось, переглянувши спідвей по телебаченню, захоче приїхати до Рівного і подивитись його наживо».

А в неділю, 10 жовтня, об 11:00 Суспільне Буковини вперше наживо транслюватиме на всі регіональні телеканали Суспільного змагання Кубка України з велосипедного спорту BMX Racing

BMX Racing ще називають велосипедним мотокросом, і з 2008 року ця дисципліна велосипедного спорту входить до програми літніх Олімпійських ігор.

«Команда Суспільного Буковини готується до телевізійної трансляції наживо велоперегонів у Чернівцях. Відчуваємо відповідальність і прагнемо зробити все на найвищому рівні, бо BMX Racing — це надзвичайно швидка й динамічна спортивна дисципліна, тут усі — режисери, оператори, інженери, коментатори — мають бути у постійній напрузі й ловити кожен момент на трасі. Це певний виклик для телевізійників Суспільного Буковини, але ми докладемо зусиль, щоб усе вийшло якнайкраще», — розповідає відповідальна за трансляцію журналістка Суспільного Буковини Олеся Жук.

У Чернівцях, на території міжнародного спортивного центру «Суперкрос», створено спеціальну спортивну трасу для велоперегонів BMX Racing. Вона нагадує мотокросову трасу, але значно компактніша й пристосована для велосипедів: земляні трампліни, «верблюди» (різновид трампліна), щітки (послідовність купин) та контрнахили. Для цієї спортивної дисципліни використовують однойменний тип велосипеда — BMX. Впродовж кількох років на цій трасі у Чернівцях проводять міські та обласні змагання, а також етапи Чемпіонату та Кубка України з велосипедного спорту BMX Racing.

Онлайн дивитися змагання можна на сайтах регіональних філій Суспільного. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.