На Суспільному Запоріжжя стартує щотижневе дискусійне ток-шоу “Дебати”

На Суспільному Запоріжжя стартує щотижневе дискусійне ток-шоу “Дебати”

26 лют. 2019

26 лютого о 21:00 на Суспільному Запоріжжя стартує новий суспільно-політичний проект — "Дебати". Надалі на телеканалі “Запоріжжя” ток-шоу виходитиме в ефір щовівторка о 19:20.

Метою проекту є прищеплення культури дебатів — уміння вирішувати конфлікти в конструктивній дискусії, аргументовано доносити власну позицію.

"У "Дебатах" ми пропонуємо вчитися вирішувати конфлікти в суспільстві через пошук аргументів, пояснення своєї позиції. Такої культури цивілізованої дискусії дуже не вистачає в українському суспільстві, — розповіла керівниця пректу Олеся Кос. — Тому важливою частиною в цій програмі є попередня підготовка сторін: пояснення формату класичних дебатів".

Дебати навчають аргументовано захищати свою думку, чути опонента й аналізувати ситуацію. Для глядача — це можливість досконаліше розібратися в питанні. Теми програм та спікерів команда проекту обирає за критеріями суспільної важливості.

У цьому проекті особливо важлива роль модератора, який має стежити за обговоренням і вчасно повертати дискусію в конструктивне русло. Допомагає в цьому чіткий регламент, коли для аргументів кожної зі сторін надано однаковий час. Опоненти перебувають в однакових умовах.

"Ведучий  лише модератор, завдання якого скеровувати дискусію і зберігати її жвавість. Водночас, не обирати власного фаворита та не проявляти симпатії. Окрім участі у спільній з редакторами підготовці програми, ведучий має вивчити всю ситуацію довкола теми дебатів, аби вільно себе почувати в ефірі і виявляти можливі маніпуляції учасників", — говорить ведучий проекту на телеканалі "Запоріжжя" Юрій Сидоров.

Регіональні "Дебати" виходять на Суспільному за підтримки посольства США. У межах цього проекту Суспільне Запоріжжя одержало сучасну техніку, обладнало нову студію.

"Запорізька філія отримала сучасні декорації, котрі будуть використовуватися не лише для "Дебатів", а й для інших проектів, адже студія модульна і може змінюватися. Крім того, тепер ми працюватимемо на нових камерах. Чотири так звані камери-роботи тепер стоять у студії телебачення і керуються усього однією людино. Ми тестували їх це зовсім інша картинка: соковитіша, яскравіша, глибша", — зазначає продюсерка Суспільного мовника Запоріжжя Наталія Андреєва.

Крім Запоріжжя, ток-шоу також стартує у Києві, Дніпрі, Харкові, Миколаєві й Львові із нових студійних майданчиків.