«Новорічний концерт на Суспільному» — зустрічаймо 2022-ий разом

«Новорічний концерт на Суспільному» — зустрічаймо 2022-ий разом

31 гру. 2021

1 січня опівночі, у перші хвилини нового 2022 року, телеглядачів вітатимуть зі святом автентичні гурти й виконавці з різних регіонів України у міжрегіональному «Новорічному концерті на Суспільному»

Команди Суспільного відшукали у регіонах унікальних музикантів. Їхні авторські композиції записували заздалегідь у різних локаціях. 

Від Запоріжжя глядачів Суспільного вітатиме гурт «Хорта». 

«У новорічну ніч на регіональних каналах Суспільного — гурти з усіх куточків країни об’єднаються в новорічній концертній програмі. Ми намагалися зробити цей концерт сімейним, теплим і щирим. Мені здається, нам це вдалося. Тут можна почути і харизматичні гурти, і ліричне соло, і дитячий запальний вокал. Новорічно-різдвяний настрій забезпечений всій родині. Слухайте і дивіться нові та вже впізнавані хіти й кліпи і будьте поруч з найріднішими!» — побажав глядачам головний режисер міжрегіонального «Новорічного концерту на Суспільному» Сергій Жулін

Читайте також: Історії та люди, що надихають, — підсумки 2021-го у проєкті «Ранок на Суспільному»

Міжрегіональні проєкти — коли до виготовлення програми долучаються більшість регіональних філій Суспільного — не новинка для команди. Упродовж 2021-го журналісти філій працювали у такому форматі: зокрема до 30-річчя незалежності України вийшов концерт «Незалежність єднає», а прямоефірний спецпроєкт «День Гідності» — до Дня Гідності та Свободи. 

«Найбільша перевага цього концерту — це можливість для нашої аудиторії побачити абсолютно різні музичні виступи з усіх куточків країни. Кожен гурт та кожен виконавець має свою унікальність, кожен виступ — по-своєму особливий. В цьому різноманітті — і стилів, і жанрів — і криється різноманіття країни, відкривати яке ми й пропонуємо нашим глядачам», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення на Суспільному Марія Фрей.

Цього раз у Новорічну ніч телеглядачі усіх регіональних каналів побачать святковий калейдоскоп жанрів, стилів та цікавих виконавців.

Читайте також: «Щедрик» Леонтовича зазвучав по-новому у мультсеріалі від Суспільного

Кропивницька філія Суспільного для святкового концерту підготувала кліп етногурту «YELKA». Співзасновниця етнографічного проєкту «Баба Єлька» Світлана Буланова, гітарист Максим Величко та барабанщик Максим Діденко у своїх треках дарують друге життя зібраним в експедиціях пісням — розшифровують, додають сучасного аранжування. Для концерту Суспільного співатимуть пісню «Конопелечки».

«Оригінал цієї веснянки “А в нашого шума” ми з проєктом “Баба Єлька” записали від Насті Павлівни Зеленько 1939 р.н. в експедиції у село Розумівку Олександрівського району ще у 2018 році, — розповідає етновиконавиця Світлана Буланова. — А з музичним проєктом “YELKA” у нас виникла ідея осучаснити цю пісню, і рік тому ми презентували її у новому звучанні. Трек назвали “Конопелечки”. Цією драйвовою піснею ми хочемо закликати у домівки людей мир, злагоду, радість та щастя в усіх сенсах».

Суспільне Закарпаття для міжрегіонального концерту відзняли привітання гурту «Чаламада» з Виноградова. Колектив у своїх піснях використовує закарпатську автентику й діалект. Композиція, якою вітатимуть телеглядачів, — «Небо і земля»

Різдвяно-новорічним привітанням від Рівненщини буде композиція «МИ КОЛО!» відомого рокабілі-гурту «OT VINTA». Рівненський гурт у своїй творчості активно використовує український фолк і через це назвали жанр свого виконання «украбілі». Лідер та вокаліст гурту Юрій Журавель — український музикант з Рівного, художник, аніматор, громадський діяч, актор і сценарист, автор мистецьких проєктів. Крім кліпу, учасники команди «OT VINTA» дарують глядачам Суспільного свої різдвяно-новорічні віншування.

Команда Суспільного у Житомирі спеціально для новорічного концерту в концертному залі філії відзняла відео на пісню Олександра Яшина на вірші Василя Радуги «На Різдво» у виконанні Артема Кондратюка. В репертуарі Артема Кондратюка більш як 200 пісень різнопланової тематики. За цей час він відвідав зі своїми виступами багато країн ближнього і далекого закордону. Відзначений почесним званням «Гордість міста» Житомир. 

Від UA: ХАРКІВ глядачів Суспільного вітатиме гурт «ШАNА»

«Цей музичний проєкт відомий в Харкові давно. А Суспільне ставить собі за мету знайомити глядачів з якісною українською музикою і регіональними виконавцями. Катерина Леонова, солістка гурту, взяла участь у міжрегіональному новорічному концерті із кліпом "Малюк". Сподіваємося, що для глядачів ця пісня стане символом чогось казкового і довгоочікуваного в новому році»,— говорить продюсерка Суспільне Харків Ірина Пєрвишева.

Команда Суспільне Полтава підготувала кліп Наталії Шевченко, яка також відома за псевдонімом Абіє. Це талановита молода авторка і виконавиця пісень, вихованка молодіжної експериментальної студії «Лтава».

«Наталія Шевченко зараз вже не тільки виконавиця, а й викладачка новоствореного класу естрадно-джазового вокалу у Миргородській мистецькій школі. Тепер готується презентувати не лише власні прем’єри, а й музичні кліпи юних вихованців. Надзвичайно приємно спостерігати, що така молода артистка не тільки несе мистецтво зі сцени чи з екранів, а ще й ділиться майстерністю з дітьми», — говорить продюсерка Суспільного мовника Полтави Ольга Журавльова.

Суспільне в Миколаєві використали кліп на пісню «Сон» у виконанні миколаївської співачки Олександри Казакової. За словами співачки, пісня «Сон» — про поєднання себе зі Всесвітом і з людиною, яку відчуваєш як себе. 

«Хочу побажати всім нам відчувати одне одного, приймати свої відмінності та унікальність кожного з розумінням і будувати краще майбутнє, враховуючи наші особливості, у любові та взаєморозумінні, — ділиться Олександра Казакова. — Я дуже зраділа такій гарній нагоді попрацювати з професійною командою каналу, з якою було легко й приємно працювати. Це честь і відповідальність представляти своє місто у всеукраїнському масштабі, і мати можливість привітати свою країну з новорічними святами власною піснею. Дякую за запрошення і за те, що обрали мене».

Чернігівщину в новорічному концерті представлятиме попрок гурт «Не ждали» з міста Прилуки. Особливість цього колективу — майже цілком жіночий склад гурту.

«Новорічний концерт має нести позитивні емоції та бадьорити. Саме тому цьогоріч вибір пав на гурт “Не ждали” з міста Прилуки. Вони запальні, драйвові й бадьорі. Саме такого року бажаємо всім глядачам і слухачам Суспільного», — говорить продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий.

Онлайн дивіться міжрегіональний «Новорічний концерт на Суспільному» на сайтах регіональних телеканалів. Там же можна прочитати детальніше про виконавців, які взяли участь у концерті від регіону. 

Онлайн дивіться міжрегіональний «Новорічний концерт на Суспільному» на сайтах регіональних телеканалів. Там же можна прочитати детальніше про виконавців, які взяли участь у концерті від регіону. Крім цього, наживо дивитися концерт можна на ютуб-каналі Суспільне Країна.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне Запоріжжя — це телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯУкраїнське радіо Запоріжжя та діджитал-платформи. 

Оперативні новини про Запоріжжя: