Найцікавіше за рік: добірка від Суспільне Запоріжжя

Найцікавіше за рік: добірка від Суспільне Запоріжжя

6 січ. 2022

Можливо, ви ще не бачили, не читали або не чули про це. Що трапилось у 2021 році - надзвичайного, резонансного та приємного. Вибір редакції - для вас:

Світовий рекорд Богдани Ткаченко


Рекорд 11-річної Богдани Ткаченко із Запоріжжя увійшов до переліку світових рекордсменів у новому виданні національного реєстру рекордів України.

Дивитись

Зворушлива історія про дитячий будинок сімейного типу в Калинівці

Наталя Проданова та її чоловік Едуард вирішили створити будинок сімейного типу у 2017 році. Спочатку пройшли навчання та взяли на виховання сімох дітей. Нині у них живе 15 вихованців віком від 12 до 22 років.

Дивитись

Паперові собори Олександра Брянського вражають

Запорізький викладач Олександр Брянцев у масштабі 1:100 створив паперові копії всесвітньо відомих соборів.

Дивитись

Хортиця-online

Про серце України  острів Хортиця в історичному та туристичному аспектах.

Дивитись

Яке воно — Запорожжя на смак?



Що готували та їли на території, яка вважалася козацькою вольницею — Великим Степом, Запорожжям — і як це вплинуло на сучасну українську кухню, дивіться у спецпроєкті «Запорожжя на смак». 

Дивитись

Послухати в дорогу. Подкаст «Архітектурна кома»



У подкасті ми пропонуємо подорож історичною архітектурою Запоріжжя. Розказуємо про будівлі, які є свідками минулих епох, про пов’язані з ними долі людей, та про сучасні перспективи реновації цих споруд.

Слухати

Резонансні політичні новини



У році, що минув Запоріжжя та Бердянськ залишились без міських голів. У вересні 2021 року за станом здоров’я пішов з посади Володимир Буряк, а в листопаді, мотивуючи неможливістю співпрацювати з нинішнім складом міської ради, подав у відставку Валерій Баранов. Позачергових виборів у Верховній Раді поки що не призначили. Чому — поділився думками політолог.

Надзвичайні новини минулого року



  • 3 лютого 2021 року о 23:.00 на першому поверсі в одній з палат реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні сталося займання. Під час ліквідації були врятовано 8 людей, четверо загинули. Після завершення слідчих дій та експертиз, вже колишньому директору лікарні Володимиру Шинкаренку та завгоспу Ігорю Носову вручили підозри. 
  • 29 березня поблизу смт. Славгород Дніпропетровської області з рейок зійшли 6 з 9 вагонів поїзду «"Інтерсіті»" №732 Київ-Запоріжжя.

Дивитися




  • Вночі з 2 на 3 серпня у Дніпровському районі Запоріжжя горів дах чотириповерхівки на вулиці Сержанта Медведєва, 7. Тут обійшлося без жертв. Проте мешканці нарікали на темпи виконання ремонтних робіт із ліквідації наслідків пожежі. Вони навіть зверталися до президента Зеленського. Ремонт квартир триває в будинку й досі.

Спортивні досягнення року, що минув 

Олімпіада та Паралімпіада-2020 принесли Запорізькій області загалом десять медалей вищого ґатунку. На олімпійських іграх у серпні борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув «срібло», вже першого вересня йому у Запоріжжі вручили ключі від квартири. Спортсмени-паралімпійці Марія Помазан, Лев Кац, Максим Ніколенко та Кирило Гаращенко гідно представили область у Токіо, здобувши шість медалей. Ще три срібні медалі привіз до Запоріжжя легкоатлет Микита Барабанов. На змаганнях він виступав як спортсмен-гайд для дніпропетровської бігунки Оксани Ботурчук

Якщо не знали, хто такі спортсмени-гайди, дізнавайтесь з відео.

Читайте також: 

  • Як найбільший плавкран «Захарій» працював на запорізьких мостах
  • Яку всеукраїнську туристичну премію здобув НЗ «Хортиця»
  • До якого рейтингу увійшла запорізька ялинка та скільки витратили на новорічні святкування в обласному центрі.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне Запоріжжя — це телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯУкраїнське радіо Запоріжжя та діджитал-платформи. 

Оперативні новини про Запоріжжя: