«На порогах» — Українське радіо Запоріжжя та Дніпра розпочинають цикл спільних радіомостів 

«На порогах» — Українське радіо Запоріжжя та Дніпра розпочинають цикл спільних радіомостів 

27 січ. 2022

28 січня о 17:20 в ефірі Українського радіо Запоріжжя та Українського радіо Дніпра стартує цикл спільних радіодискусій. Щоразу в останню п’ятницю місяця міста-сусіди зустрічатимуться у радіоефірі  для обговорення тем, актуальних для обох регіонів. Ведучі Українського радіо Дніпра, Запоріжжя та Криворіжжя разом із експертами у студії шукатимуть шляхи вирішення дискусійних питань. 

Читайте також: Прем’єра документального проєкту «Наділені добром» — на Суспільному

«Дніпро та Запоріжжя один від одного на відстані 40-хвилинної автоподорожі.  Хоча адміністративно це різні регіони, але у них чимало спільного: проблеми охорони довкілля та середовища, схожий клімат і пов’язані з цим переваги та проблеми. У нас навіть ринок праці спільний, адже у зв’язку з пошуком роботи жителі громад наших регіонів їздять заробляти гроші або до Дніпра, або на Запоріжжя. Врешті, у нас спільна історія, і наші міста стоять на козацьких порогах. Звідси, власне, і походить назва щомісячного радіомосту  —  “На порогах”, — пояснює ідею проєкту продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич.   

На думку продюсерки Суспільне Запоріжжя Наталії Андреєвої, проєкт «На порогах»це можливість спільними зусиллями відшукати шляхи вирішення складних для суспільства питань. 

Читайте також: «Дорога смерті “Рівне-Сосонки”» — прем’єра документального фільму про розстріли євреїв

«Дніпропетровська та Запорізька область, окрім того, що мають спільну історію, також мають схожу економічну та соціокультурну складові розвитку. Тож коли мій колега продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич запропонував започаткувати щомісячні радіомости між нашими філіями, я побачила у цьому можливість дати нашій аудиторію змогу дізнатися більше не лише про те, як живуть сусіди, а й як вони розв’язують свої проблеми, про цікаві кейси подолання проблем, які можна імплементувати», 一  зазначила Наталія Андреєва. 

Перший радіоміст відбудеться 28 січня «Історичні забудови: зберегти не можна знищити», присвячений проблемному і для Запоріжжя, і для Дніпра ставленню суспільства до архітектурної спадщини.  

Гість студії  Українського радіо Запоріжжя — начальник відділу охорони культурної спадщини Запорізької міської ради Ігор Кисліцин. 

Від Дніпра в обговоренні візьмуть участь начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради Надія Лиштва, громадські активісти, які вболівають за збереження історичних пам’яток. Крім того, до розмови долучаться профільні представники обласної влади.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне Запоріжжя — це телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯУкраїнське радіо Запоріжжя та діджитал-платформи. 

Оперативні новини про Запоріжжя: