«Відомі запорожці»  一 слухайте на Українському радіо Запоріжжя про визначних людей регіону

«Відомі запорожці»  一 слухайте на Українському радіо Запоріжжя про визначних людей регіону

3 лют. 2022

Знамениті чи маловідомі, постаті з далеких часів або творці сучасності, люди різних професій та поглядів, але всіх єднає одне — вони запорожці. Тим, хто є гордістю Запорізького краю, присвячений новий проєкт Українського радіо Запоріжжя «Відомі запорожці», який цього тижня стартував в радіоефірі. Нові випуски проєкту слухайте щобудня о 12:50.

«Наприкінці року, коли ми з командою радіо замислилися про новий зимовий сезон, поставили собі запитання: як нам ще більше розповідати локальних історій та про людей, що жили і живуть у нашому краї? Адже мешканцям Запорізького регіону є чим і ким пишатися! Нагадати радіослухачам про цих людей та їхні досягнення, а також познайомити із особистостями, які прославляють Запорожжя, покликаний проєкт “Відомі запоріжці”. У п’ятихвилинних випусках будемо розказувати і про тих, хто вже увійшли в історію краю та України, і про сучасників, які викликають гордість за те, що ми живемо поряд із ними», — анонсує новий проєкт продюсерка Суспільне Запоріжжя Наталія Андреєва. 

Читайте також: «На порогах» — Українське радіо Запоріжжя та Дніпра розпочинають цикл спільних радіомостів 

Автор ідеї проєкту «Відомі запорожці» — редактор Українського радіо Запоріжжя Олександр Пашненко. Над створенням випусків працює вся команда радіо. Збирати інформацію про неординарних запорожців, чиї імена вписані в історію краю, України та світу допомагають історики, краєзнавці, знавці музейних  архівів. Почути про досягнення сучасників радіослухачі зможуть з перших вуст, адже свої історії вони розкажуть самі.

За словами учасниці творчої команди проєкту редакторки Українського радіо Запоріжжя Юлії Сафронової, вихід «Відомих запорожців» заплановано до кінця року, але і цього не буде достастатньо, щоб розповісти про усіх. 

«Коли ми почали роботу над збором матеріалу для перших випусків, зрозуміли, що відомих запорожців, якими може пишатися край, так багато, що й року, який ми запланували на вихід проєкту, не вистачить», 一  каже Юлія Сафронова.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне Запоріжжя — це телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯ, Українське радіо Запоріжжя та діджитал-платформи. 

Оперативні новини про Запоріжжя: