Стартує прокат фільму “Вулкан”: Запоріжжя і Херсон провели телеміст

Стартує прокат фільму “Вулкан”: Запоріжжя і Херсон провели телеміст

3 кві. 2019

3 квітня у ранковому ефірі Запоріжжя Суспільного відбувся телеміст з херсонським суспільним телеканалом “Скіфія”, присвячений виходу в національний кінопрокат фільму “Вулкан”. UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ є генеральним інформаційним партнером українського кінопрокату фільму “Вулкан”, який розпочнеться 4 квітня.

Цей повнометражний ігровий фільм жанру “драмедія” було  створено в копродукції України, Німеччини й Монако. Презентація відбулася 1 липня 2018 року на Міжнародному фестивалі в Карлових Варах (Чехія). Стрічка здобула декілька фестивальних нагород, а її режисер Роман Бондарчук у березні 2019 одержав Національну премію імені Тараса Шевченка.

 

Напередодні показу в Херсоні режисер стрічки Роман Бондарчук та акторка Христина Дейлик завітали до студії херсонського суспільного мовника. Завдяки телемосту в прямому ефірі поспілкуватися з режисером вдалося ведучій Ранку Василині Гав’як та редактору творчої групи “Ранок” Віктору Петровичу:

Було дуже приємно працювати з колегами з Херсону, - поділився враженнями Віктор. -  Актуальна тема! Українське кіно сьогодні в тренді. І дуже важливо, щоб якомога більше хороших робіт побачили глядачі. Тому з нетерпінням чекали можливості поставити свої запитання режисеру стрічки "Вулкан", Роману Бондарчуку. Шкода, що було мало часу. Лише два запитання! Дуже хотіли б побачити Романа у нашій студії. І поспілкуватися наживо”.

Під час телемосту запоріжці дізналися від Романа Бондарчука, чим відрізняються китайські кіномани від європейських та чи важко було співпрацювати із Держкіно:

«Все відбувалося чудово. Особливо зараз, коли ввели пітчинги і все проходить відкрито. Це був 2014 рік, коли ми пітчингувались, сценарій був дещо іншим. Але деякі сцени мені порадили прибрати, аби фільм не втратив своєї актуальності, я погодився. І в результаті вийшло те, що всі можуть зараз побачити на екрані».

 

“Завдяки злагодженій комунікації з Херсонською філією, проблем із включенням не мали і в технічному плані все пройшло добре, - повідомила шеф-редакторка творчої групи “Ранок” у Запоріжжі Ольга Яковлева. — Така практика телемостів додає ефіру інтерактивності та дає змогу спілкуватись з крутими гостями з різних куточків країни. Тож готові до співпраці з колегами й надалі, відкриті до пропозицій”

Переглянути ефір можна на сторінці Запоріжжя Суспільного в мережі Facebook: https://www.facebook.com/SuspilneZP/videos/407755770053167/

Докладніше про фільм, телемости Херсон-Запоріжжя, Херсон-Миколаїв та запитання до режисера читайте на сайті Суспільного https://suspilne.media/news/1365, а також дивіться на каналі YouTube https://www.youtube.com/watch?v=ne0RGaFLyWY&



Фото постера і деякі факти про фільм взято з сайту української Вікіпедії.