Репортаж Суспільне Запоріжжя про українських воїнів — переможець конкурсу «Честь Професії»

Репортаж Суспільне Запоріжжя про українських воїнів — переможець конкурсу «Честь Професії»

30 вер. 2022

Спеціальний репортаж Суспільне Запоріжжя «Як живе підрозділ українських воїнів, які боронять Запорізький край» отримав спецприз «Найкраща публіцистика в локальному медіа» конкурсу «Честь Професії», результати якого оголосили ввечері 29 вересня.

Автори матеріалу — журналістка Наталія Андреєва, монтажер Максим Савчук (Суспільне Запоріжжя), Олександр Голобородько, Олександр Рубан.

Читайте також: 8 проєктів Суспільного потрапили у шортлист премії «Честь Професії»

«Я не готувала промову, бо абсолютно не вірила в те, що таке можливо, я надзвичайно зараз рада. Поки дивилася тих колег, які також брали участь у номінації про найкращу публіцистику, мені вкотре спала на думку фраза, яку я люблю повторювати “Журналістика — це найцинічніша професія у світі, але ми, журналісти, є циніками для того, аби цинізму у світі ставало все менше”. І цей репортаж, який ми робили разом з моїми друзями, у такій чоловічій колаборації, — це, якраз, мені здається й доводить, що люди, які насправді стоять на нульових позиціях, які можуть загинути будь-якої миті, які мали б стати циніками, бо вони на війні — вони показують всю максимальну людяність, яка є в їхніх серцях. І, власне, після цієї роботи я зрозуміла, що війна —  це не стільки про страх і про ненависть, це про любов: про любов до своїх побратимів, посестер, про любов до України, про любов до всього того, що ми захищаємо. Я надзвичайно щаслива і мені, мабуть, вперше в житті бракне слів», — сказала Наталія Андреєва під час онлайн-включення. 

Бригади територіальної оборони Запоріжжя — потужна складова Сил оборони Запорізького краю. Вони виходять на бойові завдання майже на всій лінії зіткнення із російськими окупаційними військами. Як живе і з кого складається один із підрозділів українських воїнів — у матеріалі.

Загалом, три проєкти Суспільного у трьох спецпризах — переможці XIII конкурсу професійної журналістики «Честь Професії», який проведено в межах події National Media Talk* 29 вересня. 

За перемогу цьогоріч змагалося 50 матеріалів-фіналістів у 6 основних, 2 спеціальних номінаціях та за 8 спецпризів конкурсу. Усього учасники подали 902 журналістські матеріали, оприлюднені в медіа з 1 січня 2021 року до 31 травня 2022 року.

Додамо, «Честь Професії» — це загальнонаціональний конкурс професійної журналістики, який проводиться з 2010 року. Організатор конкурсу — Національна асоціація медіа. 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини від команди Суспільне Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: