Суспільний мовник Запоріжжя до Дня вишиванки провів телеміст із UA: КРОПИВНИЦЬКИМ в ефірі ранкового шоу

Суспільний мовник Запоріжжя до Дня вишиванки провів телеміст із UA: КРОПИВНИЦЬКИМ в ефірі ранкового шоу

16 тра. 2019

16 травня до Всесвітнього дня вишиванки Суспільний мовник Запоріжжя провів телеміст з суспільним телеканалом UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. Під час телемосту в ефірі ранкового шоу поговорили про традиції святкування Дня вишиванки у Запоріжжі та Кропивницькому, подивилися сюжети про традиційну вишивку та сучасні тренди.

Приємно спілкуватися з колегами з інших філій. Так ми зближуємося. У Суспільного єдина місія - це інформувати за стандартами журналістики. І цікаво поспілкуватися з однодумцями, фанатами своєї справи. А загалом ми поговорили про вишивку. Обмінялися сюжетами. І тепер плануємо на запрошення Кропивницького завітати до них у гості. Сподіваюся що глядачам теж сподобалось” - прокоментував редактор творчої групи “Ранок” Віктор Петрович.

Запоріжжя Суспільне вже не вперше проводить телеміст у ранковому шоу. Особливість цього ефіру в тому, що телеміст вперше вийшов з нового пульту.  За словами шеф-редакторки творчої групи “Ранок” у Запоріжжі Ольги Яковлевої, технічна співпраця з філією Кропивницького склалася добре:

Дуже допомогла команда наших інженерів. Саме завдяки їм, у першу чергу, телеміст відбувся. Адже ми вперше організовували включення з новим програмним забезпеченням і потрібно було зробити ґрунтовну підготовчу роботу”.

Крім того, Всесвітньому дню вишиванки були присвячені зустрічі з гостями Ранок: Запоріжжя. До студії завітав вишивальник Влад Кіящук. Чоловік працює оператором на студії Суспільного, а вишивкою займається у вільний час. Він розповів про своє хобі, продемонстрував деякі роботи та розказав про нестандартний підхід до образів вишивки. Майстер вишиває логотипи рок-гуртів, черепи, навіть Крампуса вишив. Також поговорили з гостем про те, чому люди в силових структурах люблять займатися рукоділлям, та як вишивка впливає на його стосунки.

Докладніше - за посиланням

А з гостями Інною Хащиною (учасниця проекту "Кохання перемагає", дружина бійця АТО) та Оленою Ярошенко (організаторка весіль, авторка проекту "Кохання перемагає") упродовж ефіру говорили не тільки про святкування Дня вишиванки, але й про збереження українських народних традицій та їх трансформацію. Зокрема, гості розповідали, як виглядає сучасне українське весілля та які тонкощі його підготовки. Говорили про традиційні весілля в українському стилі та проект, у рамках якого учасникам бойових дій, бійцям АТО допомагають безкоштовно влаштовувати весілля

Дню вишиванки присвячено й ефіри UA: Українське радіо Запоріжжя, а також фотосесію у вишиванках - уже традиційну для телевізійної та радійної редакцій Суспільного Запоріжжя.