Кримське питання: «листи до вільного Криму» й арешт Абдурешита Джеппарова

Кримське питання: «листи до вільного Криму» й арешт Абдурешита Джеппарова

5 тра. 2023

Про ініціативу «Листи до вільного Криму», яка стартувала 27 квітня, та незаконний арешт кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова — 6 травня о 21:00 дивіться у новому випуску проєкту «Кримське питання» на Суспільне Запоріжжя, інших місцевих каналах Суспільного Мовлення та на платформах Суспільне Крим.

Упродовж місяця українці можуть написати листа до кримських політв’язнів — організатори ініціативи «Листи до вільного Криму» збиратимуть листи й передаватимуть їх у місця незаконного утримання політв’язнів на окупованому півострові. Про значення та мету такої акції ведуча «Кримського питання» Олеся Вакуленко поговорить із головою правління Центру прав людини ZMINA Тетяною Печончик та сестрою незаконно ув’язненого Богдана Зізи Олександрою Барковою.

Читайте також: Спротив Славутича російській окупації — у новому документальному проєкті Суспільне Чернігів «Славутич — це Україна»

У другій частині токшоу «Кримське питання» — розмова з адвокатом Едемом Семедляєвим і Ніярою Джеппаровою, дружиною незаконно арештованого Абдурешита Джеппарова, якого 26 квітня підконтрольний росії Білогірський райсуд у Криму заарештував на 12 діб за «непокору поліції». Джеппарова заарештували за статтею 19.3 Кодексу про адміністративні правопорушення рф (непокора законному розпорядженню або вимоги співробітника органів внутрішніх справ).

Випуск «Кримського питання» дивіться онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: