UA: ЗАПОРІЖЖЯ – генеральний медіапартнер фестивалю «Рок проти алкоголізму»

UA: ЗАПОРІЖЖЯ – генеральний медіапартнер фестивалю «Рок проти алкоголізму»

16 вер. 2019

14 та 15 вересня в обласному центрі відбувався фестиваль «Рок проти алкоголізму». Суспільний мовник Запоріжжя став генеральним інформаційним партнером події.

Мета фестивалю – популяризувати здоровий спосіб життя серед молоді, акцентувати увагу на небезпеці алкоголізму. 

«Фестиваль «Рок проти алкоголізму» вже традиційна подія для Запоріжжя, тому ми були раді пропозиції співпраці. У заході закладена правильна ідея популяризації здорового способу життя і руйнування стереотипів щодо негативного образу типового рокера. Окрім того, для нас це жанровий експеримент, адже в етері Суспільного пролунають композиції «важкого» звучання», — розповів лінійний продюсер UA: ЗАПОРІЖЖЯ Денис Астаф’єв.

Фестиваль організували Благодійний фонд «Алкоголь СТОП» і Запорізький рок-клуб «Рок Січ». Цьогоріч подія відбулася вже втретє. 

Протягом двох днів на сцені Центрального парку культури і відпочинку «Дубовий гай» виступили два десятки рок-гуртів із Дніпра, Києва, Запоріжжя та Запорізької області. Філія Суспільного UA: ЗАПОРІЖЖЯ вела пряму трансляцію другого дня фестивалю на сторінку в мережі «Фейсбук», а згодом телевізійна версія концерту з’явиться і на телеканалі. 

Відвідувачі сторінки мали можливість слухати наживо гурти «Delux Blues Band», «BABURWOOD», «Defiant», «REVENHATE», «D Staff», а також «Простір Часу», «С4» (Дніпро), «Ідилія», «Oktopus Ink», «Endorphin» (записи виступів цих гуртів незабаром з’являться на сторінці).

Журналісти ранкового шоу «Ранок: Запоріжжя» поспілкувалися з деякими музикантами. Зокрема, учасники запорізького гурту «BABURWOOD» розповіли про своє ставлення до теми й мети фестивалю.

«Все-таки рок може бути без алкоголю, і треба цього прагнути. Я вважаю, проблема алкоголізму виникає від нудьги: якщо молоді немає чого робити, вона шукає якусь розвагу в алкоголі. Якщо займатися спортом, музикою, будь-чим себе займати, то на алкоголь не буде просто часу», — поділився думками ударник гурту «BABURWOOD» Олексій Ігнатченко.

Більше вражень фестивалю та спілкування з музикантами – 18 вересня, в сюжеті ранкового шоу на UA: Запоріжжя. Щоб переглянути телеверсію трансляції фестивалю, стежте за програмою телеканалу.

На першому фото – гурт «Sainwel», перший день фестивалю.