UA: ЗАПОРІЖЖЯ – інформаційний партнер Міжнародного ІТ-форуму

UA: ЗАПОРІЖЖЯ – інформаційний партнер Міжнародного ІТ-форуму

2 жов. 2019

27 вересня в Запоріжжі відбувся International IT-FORUM. Суспільний мовник регіону став інформаційним партнером події. Під час форуму на локації працювала виїзна студія UA: Українське радіо Запоріжжя.

«Цього року виїзна студія UA: Українське радіо Запоріжжя вперше працювала на International IT Forum 2019. Цей захід, безумовно, одна з найвагоміших подій року для Запоріжжя, адже кожен відвідувач форуму мав можливість на власні очі побачити технології майбутнього та послухати спікерів з практичним досвідом діджиталізації бізнесу… Для журналістів Українського радіо Запоріжжя, які долучилися до підготовки й ведення спецетерів з виїзної студії, це ще один неоціненний досвід у спілкуванні з людьми, котрі активно впроваджують новітні технології в наше повсякденне життя», — прокоментувала партнерство продюсерка UA: Українське радіо Запоріжжя Людмила Долженко.

На форумі діяли три спеціалізованих секції: основна та мала сцени для спікерів форуму, виставкова зала, де були представлені досягнення українських ІТ, та локація для панельної дискусії. Про події на цих локаціях розповідали ведучі виїзної студії Олександр Пашненко та Поліна Снєжина протягом двогодинної трансляції на сторінки телеканалу й радіо в мережі «Фейсбук». За цей час студію відвідали також одинадцять спікерів, що розповідали про штучний інтелект, доповнену реальність, блокчейн технологію, «державу в смартфоні», просування бізнес-стартапів у сфері ІТ, існуючі й новітні операційні системи тощо. 

Так, наприклад, підприємець і продюсер книг із доповненою реальністю Едуард Ахрамович розповів, у чому сутність поняття  «доповнена реальність» та як ця технологія допомагає в навчанні дітей і засвоєнні будь-якої нової інформації дорослими. А Василь Григорович, засновник стартапу ZIR, розкрив тему доповненої реальності у сфері живопису. Із доктором технічних наук Галиною Шило (завідувачка кафедри Інформаційних технологій електронних засобів Запорізької політехніки) та кандидаткою технічних наук Наталією Фурмановою (доцент кафедри) розмовляли про робототехніку та бізнес-інкубатор для реалізації ідей студентів. А Леонід Хацкевич (голова ІТ-напрямку компанії 482.solutions, член асоціації «Блокчейн Україна»), на простих прикладах  пояснив, що таке технологія блокчейн і чому вона корисна для національного й міжнародного документообігу. 

У рамках партнерства відбувся також ефір спільного теле- й радіопроєкту «Радіодень «Між нами», в якому організатор форуму засновник компанії «Global Genesis» Артур Гарслян та представник ГО «Ноосфера» Михайло Фесенко розповіли про особливості цьогорічної айті-події.

Зокрема, Артур Гарслян прокоментував презентацію «держави в смартфоні»:

«Презентація бренду «Цифрова держава» - для нас це було основною темою. Можна було бачити кількість людей, охочих у залі, сісти ніде було, стати навіть ніде було, ще й натовп стояв на вході, всі намагалися зайти. Я думаю - це успіх для міста Запоріжжя. Це реально круто. Якщо простими словами - це те, що спрощує життя людині. Якщо раніше ФОПам щоб зареєструватися шалену кількість процедур треба було пройти, то сьогодні все можна буде зробити в телефоні. І ще велика кількість сервісів буде з’являтися щодня».

За словами Артура Гарсляна, ще неможливо назвати строки, коли все це буде впроваджено, адже для цього необхідна велика кількість реформ. Михайло Фесенко додав, що деякі сервіси будуть запущені ще до нового року.

Дізнатися більше про IT-FORUM можна також із передач, що виходили в ефір напередодні форуму: «Вголос» на UA: Українське радіо Запоріжжя та  «Ранок:Запоріжжя» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ.