«Українське радіо Запоріжжя» вшанувало пам’ять Героїв Небесної сотні

«Українське радіо Запоріжжя» вшанувало пам’ять Героїв Небесної сотні

20 лют. 2020

20 лютого День Героїв Небесної сотні. «Українське радіо Запоріжжя» підготувало тематичні спецефіри, аби згадати про ті трагічні події і вшанувати пам’ять Героїв.
Хронологію буремних подій 2013-2014 років нагадали слухачам ранкової програми «Вголос» її ведучі Олександр Пашненко і Юлія Коробець. Про те, як сьогодні у Запоріжжі вшановуватимуть пам"ять загиблих Героїв Небесної сотні розповіла гостя передачі– членкиня Запорізького регіонального осередку ГО «Справа громад» Олена Кузьменко.
Своїми спогадами в ефірі Українського радіо Запоріжжя впродовж дня також поділилися кандидат історичних наук, доцент Запорізького національного університету Олексій Штейнле, координаторка групи «Запорозькі берегині» Олена Шевчук і учасниця групи Лариса Середа.
Як зберегти пам`ять про героїв, котрі віддали свої життя на Майдані за честь та гідність нації та європейське майбутнє України? Як свідомим українцям і запоріжцям, зокрема, протистояти намаганням проросійських агентів знівелювати жертовність українського народу у протистоянні із злочинною владою? Про це у програмі «Між нами» у прямому ефірі ведучі Юлія Коробець і Володимир Герасін говорили з соціологом, головою громадської організації «Південноукраїнський гуманітарний альянс» Олександром Зубченком і Євгеном Олексеєнком - учасником самооборони Запорізького майдану, а також учасником бойових дій на Сході України.
Сьогодні у програмі «Палітра», яка звучатиме в ефірі Українського радіо Запоріжжя о 20.20 ( ведуча Елла Філоненко) про події шестирічної давнини згадає учасниця запорізького і київського майданів, голова Запорізького обласного осередку Всеукраїнської молодіжної ГО «Європейська молодь України» Юлія Кривенко-Кірова. А про експонати Запорізького обласного краєзнавчого музею, що відтворюють буремні дні Революції Гідності, розкажуть старший науковий співробітник цього закладу Світлана Тараненко і завідувач відділу новітньої історії Володимир Лініков.
Запорізький співак і композитор Анатолій Сердюк згадає історію написання пісні «Небесна сотня» на слова харківського поета Віктора Курінного, яка неодноразово лунала на запорізькому та Українському суспільному радіо.