UA: ЗАПОРІЖЖЯ  транслюватиме римо-католицькі Великодні богослужіння

UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватиме римо-католицькі Великодні богослужіння

9 кві. 2020

12 квітня християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове, а православні та греко-католики – Вербну неділю.  У ці святкові дні UA: ЗАПОРІЖЖЯ за допомогою пересувних телевізійних станцій організує прямі трансляції богослужінь із місцевих храмів. За словами продюсерки Запорізької філії Суспільного Наталії Андреєвої,  завдяки телебаченню віряни мають можливість долучитися до спільної молитви в безпечних умовах – залишаючись вдома. 

«Католицький Великдень не збігається у даті із православним, але у Запорізькому регіоні є велика кількість католиків. Аби реалізувати їхнє право на спільну молитву та святкування Пасхи, залишаючись вдома, ми вирішили організувати трансляцію вігілії із Санктуарія Отця Бога Милосердного, яка відбудеться під проводом єпископа Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви Яна Собіла. У неділю Суспільне Запоріжжя у прямому ефірі покаже Божественну Літургію шостої неділі Великого посту – Свято Входу Господнього в Єрусалим – з Кафедрального собору Святої Трійці. Літургію очолює єпископ Запорізький та Мелітопольський Фотій», – розказала Наталія Андреєва.  

Команда UA: ЗАПОРІЖЖЯ щовихідних показує наживо літургії. Цього тижня на каналі та онлайн на сайті дивіться такі богослужіння: 

11 квітня

20:00 — Пасхальна Вігілія із Санктуарія Отця Бога Милосердного в Запоріжжі;

12 квітня

9:00 — Божественна літургія шостої неділі Великого посту з місцевого Кафедрального собору Святої Трійці. 

12:00 — Великодня Служба Божа та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі. Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів.

Докладна інформація про трансляції богослужінь на UA: ЗАПОРІЖЖЯ — телепрограмі на нашому сайті..

Також 10 квітня телеканал UA: КРИМ транслюватиме традиційну п’ятничну молитву та прововіді духовних лідерів мусульман: 

12:00 — намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «Умма»;

12:15 — настанова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим;

16:45 — п’ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», що організована Духовним управлінням мусульман України.

Суспільні телеканали транслюють богослужіння різних християнських конфесій та мусульман в ефірі від середини березня. UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА показують служіння Церкви євангельських християн-баптистів, Української євангельської церкви, Церкви християн віри євангельської, Церкви адвентистів сьомого дня та спеціальні проповіді й звернення лідерів інших релігійних об’єднань Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. 

Нагадаємо, в Україні триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби. Через це діють карантинні обмеження для громадян.  Оскільки масові зібрання заборонені, представництва різних релігій та конфесій, що ведуть свою діяльність на території України, церкви тимчасово відмовились від проведення масових релігійних ритуалів. Богослужіння в усіх храмах країни проходять  без присутності вірян.