UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватиме наживо Пасхальне богослужіння із головного храму Запорізької єпархії ПЦУ

UA: ЗАПОРІЖЖЯ транслюватиме наживо Пасхальне богослужіння із головного храму Запорізької єпархії ПЦУ

15 кві. 2020

Суспільний мовник Запоріжжя продовжує трансляції наживо богослужінь із місцевих храмів.  В ніч, коли православний світ відзначає головне релігійне свято – Воскресіння Господнє, знімальна група  UA: ЗАПОРІЖЖЯ  буде працювати у Кафедральному соборі Святої Трїйці – головному храмі  Запорізької єпархії ПЦУ. За допомогою пересувної телевізійної станції Суспільне Запоріжжя забезпечить прямий ефір пасхального богослужіння і надасть можливість вірянам  приєднатися до спільної молитви, не виходячи із дому. Продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андреєва відзначає, що цей проєкт має великий попит, бо вірянам запорізького регіону дуже важливо бачити службу саме із «своєї церкви».  

«Великдень – головне релігійне свято християн. Звісно, коли ми вже взялися транслювати богослужіння із храмів Запоріжжя, дивно було б робити перерву саме на Пасху. Тим більше, що за весь час наших онлайн-літургій ми отримували велику кількість схвальних відгуків та подяк. Мені писали в особисті повідомлення на Фейсбук, запитували, чи будемо ми показувати службу та з якого храму; листи приходять на корпоративну пошту філії і дописувачі також питають, чи буде Пасхальне богослужіння. Звісно, якщо є такий попит, то ми не можемо відмовити. Ми ж – суспільне! А це важливо для суспільства. Крім того, ми побачили, що вірянам запорізького регіону важливо бачити "їхню церкву", той храм, до якого вони звикли ходити, а нехай навіть красиву та помпезну трансляцію з київських соборів. Після трансляції Пасхальної вігілії з римо-католицького собору минулого тижня мені написав один чоловік, що надзвичайно вдячний за можливість побувати у "рідній церкві", перебуваючи за 1200 км від неї. Я зрозуміла, що трансляція Великоднього Богослужіння з храму ПЦУ - це надзвичайно важливо. Запропонувала команді і не почула жодного негативного відгуку: інженери, телеоператори, режисери - всі сказали, що треба робити. Ми навіть були готові працювати всеношну, але у єпархії нам відповіли, що достатньо буде з опівночі до третьої ранку», – розказала Наталія Андреєва.

Початок прямої трансляції Пасхального богослужіння із Кафедрального собра Святої Трійці у Запоріжжі в ефірі UA: ЗАПОРІЖЖЯ, на Фейсбук-сторінці філіїна Ютуб-каналі  та на офіційному сайті філії – 19 квітня в 00:00.  

Окрім того, Суспільне у суботу і неділю, має такі спільні трансляції: 

  • о 23:00 18 квітня — Пасхальна Утреня та Літургія із Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної Церкви України (м. Київ);
  • о 7:30 19 квітня  — Надгробне, Пасхальну Утреню та Літургію із Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви; 
  • об 11:00 19 квітня  — Недільну Святу Месу Римсько-Католицької Церкви в Україні.