На Суспільному з’явиться Дитяча академія суспільного мовлення

На Суспільному з’явиться Дитяча академія суспільного мовлення

13 тра. 2020

У п’ятницю, 15 травня, починає роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.

Читайте також: Суспільне запускає безкоштовні вебінари: від тайм-менеджменту до управління конфліктами

Проєкт створений за підтримки* UA: Суспільне мовлення та DW Akademie на базі Public Media Academy — навчального центру Суспільного мовника.

PMA Juniors працюватиме, щоб формувати новий рівень медіаосвіти в юнацтва. Дитяча академія розкриватиме творчий потенціал молоді, допомагатиме критично оцінювати та аналізувати інформацію, яку дитина отримує зі ЗМІ, навчатиме основ створення якісного медіаконтенту.

«Діти та підлітки сьогодні формують свій світ через медіа. Телевізійні програми, популярні блоги — ось, що впливає на молодь. Тому професія блогера, журналіста чи телеведучого — захоплює. А контент — стає прикладом, як діяти. Діти через брак життєвого досвіду й інформованості не знають, як оцінювати, аналізувати та перевіряти часто безсистемну й агресивну інформацію. І це, на жаль, становить загрозу для психіки, — зазначила менеджерка напряму Дитячої академії суспільного мовлення Владислава Місна. — Для нас важливо зробити навчання в PMA Juniors максимально результативним, тому методи в академії ґрунтуються на особливостях сприйняття інформації сучасними дітьми. Усі наші навчальні програми розвивають медіаграмотність, ми хочемо навчити дітей не тільки створювати якісний медіаконтент, а й мислити критично та аналізувати інформацію».

PMA Juniors розпочне роботу серією онлайн-курсів, першим із яких стане безкоштовний онлайн-марафон «Як контент стає вірусним?». Лектором буде заступник головного редактора медіагрупи «Накипіло», голова Громадського телебачення Харкова та тренер Deutsche Welle Akademie Віктор Пичугін. Ознайомитися й зареєструватися можна за посиланням на сайті, додаткова корисна інформація з’являтиметься на телеграм-сторінці PMA Juniors.

З осені PMA Juniors працюватиме й в офлайн-режимі в Київському хабі Академії суспільного мовлення за адресою: вул. Хрещатик, буд. 26.

На офлайн-курсах від PMA Juniors говоритимуть про:

  • тележурналістику — від ідеї до виходу в ефір. Інтерв’ю, прямі включення та репортажі з місця подій;
  • фоторепортаж — основи фотографії, мобільна фотографія;
  • роботу телеведучого — як працювати в кадрі, усне мовлення, стиль ведучого;
  • роботу радіоведучого — специфіка роботи на радіо, формати радіопрограм;
  • соціальні медіа та блогінг. 

Тренерами курсу стануть не лише відомі українські медійники, а й фахівці BBC та Deutsche Welle Akademie. Учні відпрацьовуватимуть навички під час зйомок, а також у теле- й радіостудіях.

* Проєкт реалізують у межах проєкту підтримки суспільного мовлення в Україні, який фінансують Європейський Союз в Україні, Європейська Комісія (Генеральний директорат з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення) й Міністерство закордонних справ Німеччини. DW Akademie співпрацює з BBC Media Action, аби підтримати трансформацію державного мовника України НСТУ в суспільний мовник. Ключовою метою проєкту є промоція суспільного мовлення завдяки створенню функціональної цифрової мультиплатформи ньюзрум та навчального центру Академія суспільного мовлення (Public Media Academy).