Суспільне Запоріжжя представило відео про героїв очима дітей

Суспільне Запоріжжя представило відео про героїв очима дітей

16 жов. 2018

Суспільний мовник Запоріжжя підготував серію міжпрограмних роликів "Мій герой" та "Моя героїня", що вийшли в ефір 14 жовтня. Серія містить п’ять чуттєвих відео, в яких про військовослужбовців, волонтерів, громадських активістів та митців розповідають їхні діти.

"Для Запоріжжя 14 жовтня особливий день, адже на цю дату припадає одразу кілька визначних свят: День захисника України, День Українського Козацтва і 75-та річниця визволення Запоріжжя від фашистських загарбників. Тому ми вирішили відзначити цю дату в ефірі суспільного мовника по-особливому і нагадати, що захисниками України є не лише військові, а й волонтери, активісти. У коротких сюжетах діти розповідають про власних героїв – матусь і татусів військовослужбовців, волонтерів, митців, громадських активістів. Без офіціозу, просто і зворушливо", – зазначив лінійний продюсер телебачення суспільного мовника Запоріжжя, автор ідеї цієї серії міжпрограмних роликів Денис Астаф’єв.

До створення відео про героїв очима дітей долучилися: журналісти ранкового шоу телеканалу "Запоріжжя" Ілона Тислицька, Вікторія Одинока, Віктор Посунько; телеоператори Вадим Коцило, Максим Савчук, Геннадій Корчененков; режисери монтажу Петро Сургаєв та Сергій Яковчук.

– Мій тато військовий, він командир роти. Я дуже-дуже його люблю, він дуже хороший. Я хочу бути на нього схожим.
– Мама зробила для мене клуб "Солов’ята", підтримує українську мову. Най-найкрасивіша і най-найрозумніша на мільйони відсотків.
– Мама для мене найдорожча людина у світі. Їй дуже важко з нами впоратися, адже нас аж 8 дітей у сім’ї. Мені подобається така мамина риса характеру, як її відкритість.
– Батько мене возив на народні свята, де він був козаком, а я дивився, що таке козаки і що таке товариство. І мені було то цікаво. Я вирішив продовжити батькову справу.
– Мій тато музикант, актор, волонтер, їздив у зону АТО. Він займається тайцзіцюань. Не знаю, звідки він бере стільки часу, але я ним дуже пишаюсь й хочу бути, як він. А ще ми граємо разом у гурті "БШ".

Такими словами у відео "Мій герой" та "Моя героїня" діти висловили захоплення життєвою позицією й справою батьків. У роликах можна побачити й тих, хто став цим прикладом для наслідування:

Військовослужбовець, командир роти Дмитро Третьяков та його син Максим:

Кошовий отаман Війська Запорозького Низового "Запорозька Січ" Костянтин Рижов та його син Богдан:

Менеджерка проекту "Дитяче Селище", прийомна мама Юлія Павлова та її син Єгор:

Актор, музикант і волонтер Юрій Макаренко та його син Тимофій:

Дизайнерка та громадська активістка Олександра Сергієнко та її син Тарас:

14 жовтня на телеканалі "Запоріжжя" також вийшло тематичне ранкове шоу, присвячене Дню захисника України, Дню Українського козацтва, святу Покрови та Дню визволення Запоріжжя. У цій програмі ветеран полку "Азов", керівник Козацького спортивного центру "Спас ЯР" Михайло Преображенцев розповів глядачам про часи служби в АТО, патріотичне виховання молоді та значення слова "патріотизм"; віце-президент Всеукраїнської федерації "СПАС" Костянтин Рижов говорив, наскільки плідно організація співпрацює з військовими підрозділами і молодим поколінням; голова арт-резиденції "Конструктивізм" Юрій Баранник поділився міркуваннями про майбутнє Запоріжжя, архітектуру й тим, якими словами можна охарактеризувати місто; отаман Запорозьких Січових Козаків Юрій Копішинський розтлумачив, хто такий справжній козак, як відбувається посвята у козаки та не оминув у розмові чарівних козачок.