Про готовність до опалювального сезону говорили на Суспільному Запоріжжя

Про готовність до опалювального сезону говорили на Суспільному Запоріжжя

24 жов. 2018
19 жовтня о 19:20 в рамках проекту “Звіти Наживо” в ефірі телеканалу “Запоріжжя” звітував заступник Запорізького міського голови Олексій Бородай. Згідно з регламентом, на початку програми чиновник розповів про результати роботи протягом періоду опалювальних канікул у регіоні, а далі відповідав на запитання громадян і журналістів.

Говорячи про старт опалювального сезону у Запоріжжі, Олексій Бородай озвучив ймовірну дату: після 26 жовтня 2018 року. Він наголосив, що  медицина, освіта, соцсфера підготовлені на 100%, залишилися проблемні 27 будинків, що були розграбовані.

"Цьогоріч міський голова поставив задачу, що жоден будинок не буде прийнято, поки мережі не будуть заповнені, будинок не буде стояти під тиском. На сьогодні 27 будинків із майже 3000 ще не заповнені. Це два будинки, які на капремонті, але у найближчі 3-4 дні вони будуть завершені й також стануть під тиск. Розграбовано близько 40 будинків, половину ми вже відновили, їх відновлюють керуючі компанії за власні кошти. Інші будинки будуть готові до 26 жовтня — вже заповнені також. За прогнозом, термін запуску (опалення, — ред.) — не раніше 26 жовтня", — сказав заступник міського голови в ефірі Суспільного мовника Запоріжжя.

Відповідаючи на питання щодо можливого підвищення ціни на газ в новому опалювальному сезоні, Олексій Бородай зазначив:
"Є такі дані, що сьогодні КабМін може підписати постанову щодо підвищення ціни на газ. Якщо це буде зроблено, то ціна на газ збільшиться приблизно на 20 відсотків. І знову буде запущений весь "маховик" НКРЕ, затвердження тарифа тощо. Поки що тариф на газ залишається той самий".

Під час ефіру надходили питання від глядачів щодо створення домових комітетів. Заступник міського голови Запоріжжя висловив позитивне ставлення до такої тенденції.

"Зараз у багатьох будинках ми зіштовхнулися з проблемою, що половина мешканців хоче слідкувати за своїм будинком, керувати ним. Але для створення ОСББ не вистачає людей. Не можуть зібрати понад 50 відсотків мешканців, аби створити ОСББ. Або ж вирішити питання з управителем. А домовий комітет може бути по три-чотири людини у домі. Але ці люди слідкують за якістю виконання робіт з обслуговування їхнього будинку. І, якщо необхідно, сигналізують у відповідні інстанції. Домовий комітет — відмінна річ, спосіб діалогу із владою та керуючою компанією", — сказав заступник Запорізького міського голови Олексій Бородай.

Повний випуск програми «Звіти Наживо» можна переглянути у Facebook та на YouTube.


Нагадаємо, #Звіти_наживо — це всеукраїнський проект команди UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та громадського руху «ЧЕСНО». У кожній області влада звітує у прямому ефірі регіональних телеканалів НСТУ. Формат програми – 52-хвилинне інтерактивне інтерв’ю.
Теми програми змінюватимуться щомісяця, проте будуть однакові для всіх регіонів:
  • листопад — бюджети міст,
  • грудень — звіти чиновників за 2018 рік.