Запоріжжя зустрічало  «Khortytsia Freedom – 2020»: відео виступів зірок музичної сцени

Запоріжжя зустрічало  «Khortytsia Freedom – 2020»: відео виступів зірок музичної сцени

21 вер. 2020

У Запоріжжі на минулих вихідних відбувся третій щорічний музичний фестиваль «Khortytsia Freedom». Завдяки Суспільному мовнику Запоріжжя, музичні події, що відбувалися на сцені фестивалю, змогли побачити поціновувачі сучасної музики в усіх куточках України та за її межами. На правах інформаційного партнера фестивалю, UA:  ЗАПОРІЖЖЯ вело прямі трансляції з міста події.

 Фестиваль Khortytsia Freedom - 2020 залишається одним із кращих музичних фестивалів, що об’єднує виконавців різних жанрів. Цього року на фестивалі виступили більш тридцяти зірок української музики. Було активовано три локації, які поділялися за музичними жанрами: сцена Люкс-ФМ, етно- сцена та джаз-площадка.  Саме з джазової локації вело прямий ефір UA: ЗАПОРІЖЖЯ. За словами продюсерки ЗапорізькоЇ філії Суспільного Наталії Андреєвої, джазову сцену обрали, спираючись на власну аудиторію.

«Khortytsia Freedom — дійсно велика подія для Запоріжжя, тож ми як Суспільний мовник Запоріжжя просто не могли її проігнорувати. Обрали для себе джазову сцену фестивалю, спираючись на власну аудиторію, її вподобання та музичні смаки. Тим більше, нам важливо було зробити трансляцію білоруської співачки Palina, аби таким чином висловити підтримку сусідам-білорусам. У дні фестивалю ми робили стріми виступів з Jazz Stage на Facebook та Youtube, а на телебаченні показали виступ неймовірної Лаури Марті.  Виступи ж інших виконавців покажемо на регіональних платформах після того, як будуть підготовлені телевізійні версії», — розказала Наталія Андреєва.

 Перший день фестивалю Khortytsia Freedom на джазовій сцені відкривав гурт Jungleman (м. Дніпро). Цей музичний колектив з’явився у 2006 році. Гурт поєднує acid jazz, lounge та енергійний вокал. Композиції Jungleman входять до європейських музичних лаунж-збірок.

Серед виконавців, що мали виступ на джазовій площадці фестивалю Khortytsia Freedom, була співачка СТАСІК. Її справжнє ім’я — Анастасія Шевченко. Вона — українська співачка, акторка, телеведуча, учасниця війни на Донбасі (медик-стрілець). Як співачка, Анастасія заявила про себе трохи більше року тому, але її творчість вже має велике коло шанувальників.

Справжнім  дарунком меломанам стала участь у фестивалі Laura Marti. Це українська співачка вірменського походження, яка працює з авторською музикою на перетині стилів jazz, pop, world musiс і латинських ритмів.

"Вагоновожатые" —музична формація української сцени, але складений він із знаних музикантів: Антон Слєпаков — фронтмен найвідомішої дніпровської команди “…И Друг Мой Грузовик”, Валентин Панюта — гітарист вельми популярного Lюк. Згодом до них приєднався Стас Іващенко, барабанщик донецького гурту DOK.

Творчість команди вирізняють глибокі інтелектуальні тексти, якісний електронний саунд із “живими” барабанами та яскраве шоу. 

PALINA — інді-поп співачка і авторка пісень з Мінська на Khortytsia Freedom Jazz Stage. До 2018 року ця співачка Паліна Паланейчик виступала під псевдонімом Поліна Республіка.  Та згодом змінила псевдонім на Palina, з яким брала участь в 9-му сезоні українського шоу «X-Фактор». Другий альбом співачки, що вийшов навесні 2019, зібрав за рік більше мільйона прослуховувань.

Нагадаємо, що дивитися онлайн телеканал UA: ЗАПОРІЖЖЯ  можна тут. Оперативні новини Запорізької області читайте на цифрових платформах Суспільного Запоріжжя: 

Сайт suspilne.media

Cторінка Суспільного Запоріжжя у Facebook

Instagram-сторінка 

Youtube.