Понад 4 години прямоефірних включень — Суспільне Запоріжжя на Книжковій толоці

Понад 4 години прямоефірних включень — Суспільне Запоріжжя на Книжковій толоці

30 жов. 2018

П’ять прямоефірних включень по 50 хвилин кожне та понад 20 гостей — Суспільне Запоріжжя підтримало інформаційно фестиваль "Запорізька книжкова толока-2018", що тривав із 26 по 28 жовтня. До виїзної студії "Радіо Запоріжжя" завітали: член правління "НСТУ", журналіст Юрій Макаров, казкар Сашко Лірник, письменниці Вікторія Амеліна та Наталія Ліщинська, актор театру та кіно Євген Конощук, поетеса Олена Ольшанська, письменник Маркіян Камиш, а також плеяда видавців, митців, літературознавців і менеджерів культури.

"Такі виїзні студії — корисний досвід. Ми підходили до письменників, видавців, гостей толоки. Запрошували у живий ефір. Завдяки Фейсбуку й радіо ми дали уявлення про все те, що відбувалося протягом вихідних на фестивалі, дали змогу глядачам і слухачам поринути у фестивальний вир, відчути себе на місці події", — розповіла ведуча "Радіо Запоріжжя" Оксана Гладій.

Відео стрімів можна переглянути на Фейсбук-сторінці Запорізької філії. Окрім того, у ранковому шоу телеканалу "Запоріжжя" 30 вересня було представлено фестивальний дайджест. А напередодні у програмі "Тема дня" говорили про фокус-тему "Запорізької книжкової толоки-2018" — нескорених або сильних духом: українських політв’язнів Кремля, атовців, дисидентів, а також про акцію "Empty Chairs", котру на фестивалі організував Український осередок ПЕН-клубу.

"Наше офіційне відкриття плавно перетікало в акцію "порожні стільці". Після всіх вітальних слів відвідувачі отримали конверти, а перейшовши вже до локації "Сильні духом", кожен відкривав конверт, зачитував у мікрофон ім’я-прізвище людини, яка могла би тут бути, клав потому на стілець цей аркуш. Таким чином було 88 стільців з іменами українських політичних в’язнів у Росії. Ми не можемо культуру відірвати від суспільства і від політики, особливо в Україні", — зазначила програмна директорка фестивалю Анастасія Левкова в ефірі телеканалу "Запоріжжя".