Філії Суспільного запрошують на незалежні дебати в регіонах

Філії Суспільного запрошують на незалежні дебати в регіонах

27 жов. 2020

UA: Суспільне мовлення запрошує кандидатів у мери, що вийдуть до другого туру місцевих виборів, на дебати в токшоу «Виборчий округ. Дебати». Розклад ефірів і перелік запрошених учасників буде повідомлено після оголошення ТВК офіційних результатів місцевих виборів.

Читайте також: «Виборчий округ. Місцеві» на UA: ЗАПОРІЖЖЯ. Де переглянути 14 випусків проєкту

«З року в рік повільно, але впевнено українське місцеве самоврядування наближається до перевірених часом європейських стандартів. Місцеві громади стають справжніми розпорядниками своїх коштів і щодалі більше визначатимуть кожен крок свого буденного життя. Проте наша політична культура поки значно відстає від організаційної і структурної, — зазначає голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія. — Звертаюся безпосередньо до кандидатів: ви виграєте не царську корону, а отаманську булаву. Разом із нею — владу, дану не богом чи в спадщину, а людьми. Люди ваших громад мають довірити вам свої долі.

Будь ласка, не використовуйте поганого досвіду багатьох центральних влад. Звикайте від самого початку вашого довгого шляху комунікувати з людьми, чесно говорити з ними про свої плани. Звикайте до гострих запитань, до незручної правди, до відвертих відповідей. І ви не знайдете кращого майданчика для спілкування з вашими опонентами, ніж Суспільне. Саме воно — гарантовано — не належить вашим опонентам і незаангажоване. Інша річ, що Суспільне не зможете ангажувати й ви. Тобто — дебати на чесних умовах. Будьте готовими до них краще ніж суперник — і люди віддячать вам за цю чесність. Не лише тепер, а й у наступних каденціях, навіть якщо вам не все вдасться втілити».

Читайте також: На UA: ЗАПОРІЖЖЯ стартує новий відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним»

За словами генеральної продюсерки регіонального мовлення Суспільного Марії Фрейфілії Суспільного в усіх регіонах, де відбудеться другий тур виборів міських голів, готові стати майданчиком для дебатів обраних кандидатів.

«Суспільне є в кожному регіоні країни. У кожному регіоні працює професійна команда, яка дотримується високих журналістських стандартів і має досвід проведення політичних та соціальних дискусій у прямому ефірі. Прийти на дебати у філію Суспільного — це бути чесним зі своєю громадою і відкритим до діалогу з опонентами на незалежному майданчику», — зазначила Марія Фрей.

Формат токшоу «Виборчий округ. Дебати» передбачає блоки щодо вирішення поточних місцевих проблем, низку запитань про розуміння життя мешканців та населеного пункту, перехресне опитування й підсумкові виступи.

Читайте також: Про що згадують лише перед виборами: Суспільне розбирає 7 «вічних» проблем регіонів

Нагадаємо, із 5 по 23 жовтня в прямому ефірі регіональних філій Суспільного відбулися токшоу «Виборчий округ. Місцеві», куди запрошували кандидатів на пости міських голів і депутатів місцевого самоврядування.

Проєкт регіональних філій «Виборчий округ» має вже 4 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за сто днів після виборів.