Чи можливо зменшити кількість ДТП — на Суспільному Запоріжжя обговорили ситуацію на дорогах міста 

Чи можливо зменшити кількість ДТП — на Суспільному Запоріжжя обговорили ситуацію на дорогах міста 

27 лис. 2020

Скільки ДТП та за якими причинами відбулось у Запоріжжі з початку 2019 року? Хто був учасниками цих ДТП? Де у Запоріжжі небезпечні ділянки дороги і  що потрібно зробити, щоб зменшити кількість ДТП  –  такі питання стали предметом обговорювання під час пресконференції, що 26 листопада відбулася у студії Суспільного мовника Запоріжжя. 

Пресконференція «Аналітика ДТП та рекомендації щодо підвищення безпеки на дорогах Запоріжжя» була організована  в рамках проєкту «ВелоМіста 2.0», який реалізовується Громадською організацією «Спільно HUB» у партнерстві з ініціативною групою «Запорізький велоклуб». Суспільне Запоріжжя виступило у якості інформаційного партнера заходу.  

Під час зустрічі була представлена статистика щодо ДТП на території міста Запоріжжя. Інформація, що  опрацьована на базі отриманих офіційних даних від Національної поліції, свідчить що в період з 1 січня по 30 жовтня 2020 року у Запоріжжі сталося 3600 дорожньо-транспортних пригод, в яких 546 осіб отримали ушкодження різного ступеню тяжкості, 49 людей загинуло. 

В числі цих ДТП – 29 наїздів на велосипедистів. За період з початку 2019 року по вересень 2020 – таких було 35, під колесами автівок загинуло 2 велосипедисти. 

Активісти велоруху зазначили, що на сьогодні у Запоріжжі питання безпеки велосипедистів є проблемним. В сумарному підрахунку на все місто існують 5 кілометрів відведених велодоріжок. До речі, навіть нові мости через Дніпро запроектовані без урахування безпечної смуги для водіїв веломашин. 

Найбільш небезпечними ділянками руху для велосипедистів у Запоріжжі представники поліції назвали Набережну магістраль, проспект Соборний, вулиці Космічну та Діагональну. 

Аналітика, яку презентували організатори зустрічі,  не тільки показує ситуацію щодо небезпечних ділянок на вулицях Запоріжжя, але й включає в собі рекомендації щодо вирішення виявлених проблем. Учасники дискусії підкреслили необхідність знижувати дозволену швидкість руху у місті, проєктувати вулиці з урахуванням безпеки для всіх учасників руху, використовувати рекомендовані методики організації підвищення безпеки «гарячих» перехресть та пішохідних переходів. Як приклад – підняття рівня дорожнього покриття на перехресті та посилення освіщення  небезпечних ділянок дорожньої інфраструктури міста. 

 

Подивитися повну версію зустрічі можна за посиланням.