Телеканал

Телеканал "Запоріжжя" перейшов на широкоекранний формат мовлення

17 кві. 2018

Запорізька філія Суспільного змінила поточний формат мовлення регіонального телеканалу на широкоекранний. Із 16 квітня філія розпочала трансляцію у форматі 16:9 у тестовому режимі.

Відтепер програми телеканалу "Запоріжжя" будуть виглядати якісніше на сучасних широкоформатних екранах. Як зазначила продюсерка Запорізької філії ПАТ "НСТУ" Наталія Андреєва, це дуже важливий та великий крок і для самої філії.

"Ми щодня працюємо над тим, аби надавати нашим глядачам якісну інформацію. Якість відео та яскравість картинки при цьому відіграють не останню роль. Я надзвичайно вдячна усім нашим технічним службам за ту роботу, яку вони виконали для того, аби це стало можливим. Сподіваюся, що наші телеглядачі також це оцінять", – каже Наталія Андреєва.

За словами головного інженера Запорізької філії Володимира Циганова, перехід у 16:9 було реалізовано за рахунок внутрішніх резервів: "Ми оптимізували розміщення технічного обладнання. Додаткові камери, які рідко використовували на ПТС, надали нам можливість виробляти контент у форматі 16:9".

Нагадаємо, 24 січня у Житомирській філії Суспільного також відбувся перехід на широкоекранний формат мовлення.