UA: Українське радіо транслюватиме

UA: Українське радіо транслюватиме "Казки Запорозькі" Санька Сита

26 гру. 2018

16 авторських казок у виконанні письменника Санька Сита (справжнє ім’я — Олександр Виженко) поповнили фонд Українського радіо. Твори автора книг "Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів" і "Легенди та казки Хортиці" звучатимуть в ефірі UA: Українське радіо Запоріжжя, а також UA: Радіо Культура.

"Казки Олександра Виженка — особливі. Вони створені на запорізькому козацькому матеріалі. А ще вони добрі та повчальні. Коли їх слухаєш, то відчуваєш себе малою дитиною, яка пізнає світ. Ми вирішили поділитися цим досвідом. У авторському виконанні казкаря записано 16 казок, але у скарбниці Олександра Виженка їх 135. Сподіваюся, усі вони з часом пролунають на хвилях Українського радіо", — розповіла продюсерка суспільного мовника Запоріжжя Наталія Андреєва.

Твори Санька Сита — це авторські інтерпретації на тему історії Запорозького краю, поєднання фольклору, звичаїв та гумору. За словами автора, його казки будуть цікавими не лише наймолодшим слухачам, а й усім, хто цікавиться історією та культурою України.

"Я дуже радий, що мої казки живуть, їх транслюють на радіо і про казкаря Санька Сита не забувають", — зазначив письменник Олександр Виженко.

24 грудня слухачам UA: Українське радіо Запоріжжя представили першу із серії авторських оповідок "Про те, як зустрівся козак із відьмою". Наступна казка у виконанні Санька Сита про походження Запорозьких козаків вийде в ефір радіопрограми "Палітра" 27 грудня о 20:20.

Нагадаємо, що у березні Суспільне запустило дитячий онлайн-проект з аудіоказками українською мовою – kazky.suspilne.media. Діти разом із батьками цілодобово мають можливість послухати казки, які озвучили відомі українці.

Фото: Facebook Олександра Виженка