Виставу Стефаника «Вона — Земля» з Русова покажуть на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ

Виставу Стефаника «Вона — Земля» з Русова покажуть на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ

25 тра. 2021

У суботу, 29 травня, на телеканалі UA: ЗАПОРІЖЖЯ покажуть глядачам драму-ораторію майстра експресіоністичної новели Василя Стефаника «Вона — Земля», яку Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка зіграв у рідному селі письменника — Русові, що у Снятинському районі Прикарпаття. Початок вистави в телеефірі о 16:45.

Читайте також: 12 телепроєктів, відібраних на конкурсі «Створюй із Суспільним», вийдуть на UA: ПЕРШИЙ

«Регіональне мовлення — це саме та платформа, на якій можна подивитися різноманітні локальні заходи, навіть коли ти живеш у зовсім іншій області. Ми разом обираємо найцікавіші події й долучаємо до виробництва працівників із різних філій — це справжня командна робота», — прокоментувала генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Над подачею у прямий ефір та записом вистави в Русові працювали команди Суспільного з Івано-Франківська, Чернівців та Києва. Зйомки театрального дійства відбулися 14 травня, у день 150-ліття Василя Стефаника, в обійсті родинного маєтку письменника на Івано-Франківщині, яким зараз опікуються його нащадки. UA: КАРПАТИ транслювали виставу наживо на ютуб-сторінці каналу.

Читайте також: Подкасти. Новий продукт Суспільного

Продюсерка Івано-Франківської філії Суспільного Галина Держипільська раніше зауважила, що зйомка такого складного мистецького дійства, як вистава, потребує не тільки злагодженої технічної роботи, а й чутливого погляду режисера-митця через об’єктиви відеокамер.

Режисер-постановник проєкту, головний режисер «Ранку на Суспільному» Сергій Жулін після трансляції розповів, що запис телеверсії вистави «Вона — Земля» за твором Василя Стефаника був непростим завданням, адже зйомки відбувалися на відкритому просторі у сутінках і треба було підкреслити деталі й художні образи, створенні театральним режисером та акторами, і донести їх екранними засобами до глядача.

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитись UA: ЗАПОРІЖЖЯ можна в ефірі і онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: