Сусідство з АЕС. Дистанційне навчання. Директор “Запоріжринок”. | Сьогодні. Головне | 28.04.2021

28 кві. 19:00


Сьогодні у випуску:

 

     Відновити пільги за сусідство з АЕС, - так вважають представники громад, котрі проживають у 30-ти кілометровій зоні від АЕС. Щоб відстояти свої права, 22 квітня у Нікополі 36 делегатів з шести областей України, в тому числі і з Запорізької області, взяли участь в Установчих зборах «Асоціації громад зон спостереження АЕС». Загалом на заході були присутні представники 13 громад зон спостереження АЕС.  Подробиці обговорюємо під час ефіру “Сьогодні. Головне” з представниками громад та науковцями. 

   

      Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг  відвідав Маріуполь, Бердянськ та пункт пропуску «Новотроїцьке». Візит відбувся у зв’язку з безпековою ситуацією на сході України, а також через військову активність з боку Російської Федерації вздовж державного кордону між Росією та Україною, в Криму та Чорноморському регіоні. Про мету та головні питання візиту — по скайп зв’язку розповість посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг. 

 

   Дистанційна освіта продовжується. Школи в деяких регіонах можуть продовжити навчання в червні через канікули, які були введені у зв’язку з епідемічною ситуацією. Про це зазначив в ефірі одного з всеукраїнських телеканалів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко. Він зауважив, що рішення про це ухвалюють педрада та директор навчального закладу, оскільки згідно з законодавством, навчальний заклад самостійно приймає рішення стосовно режиму роботи, оголошення канікул тощо. Тож, яка ситуація у Запорізькій області — говоримо із Валентиною Єршовою — Директоркою КЗ “Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів “Січовий Колегіум” Запорізької облради.

 

       Дивіться у випуску новин: 

 

      В результаті децентралізації в Запорізькій області школа та її учні опинилися в різних територіальних громадах. Відтак дітей з Новомиколаївської  селищної громади до школи, що розташована на території Михайло-Лукашівської громади централізовано більше не підвозять. Батьки, що віднині змушені платити за це власні кошти, ситуацією не задоволені і хочуть повернути підвезення.

 

Близько півтисячі підприємців під Запорізькою міською радою протестують проти призначення нового директора КП "Запоріжринок". 

 Крики та сварки п’яних компаній майже кожного дня спостерігають жителі будинків №20 та 466 по вулицях Богдана Завади та Ігоря Сікорського відповідно. За словами місцевих, поряд працює «наливайка». Вони хочуть, аби заклад припинив свою діяльність. Про це далі у сюжеті Суспільного.

Артилерійський лафет 18-го століття, піднятий з дна Дніпра торік у листопаді, виморожується у спеціальному пристрої в реставраційному ангарі національного заповідника “Хортиця”. Запорізькі гідроархеологи підтримують у ньому постійний температурний режим - мінус 20 градусів. Таким чином стабілізують пам’ятку під час її переходу з водного середовища в атмосферне. 

Інші випуски
Більше відео