Медичні гарантії. Відпочинок. Реконструкція кургану Єдності України

5 тра. 19:00


Сьогодні у випуску: Від першого квітня в Україні розпочала діяти нова програма медичних гарантій, - про це йдеться на сайті Національної служби здоров`я України. Також на сайті оновлюється інформація щодо відкритих даних по медзакладах. Відтак, громадяни можуть перевірити де отримати ту чи іншу медичну послугу, скільки коштів за це держава перерахувала лікарні. Та як захистити свої права пацієнта. Про це говоримо сьогодні — із Алісою Макаріхіною, експерткою з медичної реформи.

 У Запорізькій області розпочався пік активності кліщів. За даними обласного лабораторного центру на 30 квітня за медичною допомогою звернулося 40 осіб. А після першотравневих свят - 12. Як уникнути укусів кліщів та чим вони можуть бути небезпечні — розкаже Інна Комариця, ентомологиня обласного лабораторного центру.

Дивіться у випуску новин:

Батьки вихованців дитячого садка “Евріка” у Запоріжжі, де 26-го квітня з вікна другого поверху випав 4-річний хлопчик, вбачають провину адміністрації в тому, що вихователька групи працювала понаднормово і могла втратити пильність через втому.

Оновлення на острові Хортиця почнуться з реставрації Музею запорозького козацтва та реконструкції кургану Єдності України поруч з ним.

Роботи мають стартувати після затвердження проектної документації в Міністерстві культури та інформаційної політики.

Пам’ятник відомого історика, етнографа, дослідника Якова Новицького стане центральним арт-об’єктом у зовнішній експозиції Запорізького обласного краєзнавчого музею. У запорізькому музеї “Фаетон” з’явились нові експонати — дві раритетні автівки. Які саме - в сюжеті Валентина Пересипкіна.

Інші випуски
Більше відео