Перевірки в дитсадках. Каоліновий кар’єр. Друга світова війна

7 тра. 19:00


Сьогодні у випуску:

За результатами службового розслідування у Запоріжжі звільнять директора дитячого дошкільного закладу, у якому 26 квітня стався нещасний випадок з дитиною. Також звільнять виховательку та помічницю виховательки, які відповідали за групу, у якій стався нещасний випадок. Нагадаємо, що нещасний випадок стався у дошкільному навчальному закладі — “Еврика”. Дитина, яка залишилася у групі одна, випала з другого поверху. У результаті хлопчик зазнав травм та потрапив до лікарні. Про результати перевірок у студії розкаже Станіслав Романчук, директор Департаменту освіти та науки ЗМР.

Завтра, 8 травня - День Пам`яті та примирення, - відповідно до Указу Президента України 2015 року. А 9-го травня відзначатимемо День Перемоги над нацизмом. Сьогодні у студії будемо говорити про маловідомі факти про Запоріжжя під час Другої Світової війни. Історик Володимир Лініков розкаже, як роки війни, роки окупації змінили свідомість пересічного населення.

Дивіться у випуску новин:

Робоча група при облдержадміністрації сьогодні погодила місця, де будуть відбирати проби на місці майбутнього будівництва каолінового кар’єра. Нагадаємо, перший етап досліджень води відбувся в березні.

Сьогодні стартував другий етап дослідження: відібрали проби покривних порід, каоліну та води. З нагоди 17-ї річниці подій у Новобогданівці, де у військовій частині через пожежу сталися вибухи складів боєприпасів, свідки тих подій поділилися спогадами з журналістами Суспільного. Далі продовжить Герман Дубінін.

8 травня у всьому світі відзначатиметься Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Свою історію Червоний Хрест розпочав в 1863 році, коли за ініціативою Анрі Дюнана – швейцарського підприємця - був створений комітет задля надання допомоги травмованим і хворим солдатам. 45 тисяч українських бійців вилікували у зоні АТО та ООС учасники волонтерського руху стоматологів. У пересувних кабінетах на колесах безкоштовно зробили 4 тисячі операцій. І нині продовжують свою діяльність. Подробиці в сюжеті Ольги Ларіонової.

Від сьогодні у Запоріжжі діють обмеження для жовтої зони, зокрема відкриються всі непродовольчі магазини, торгові центри та ринки; скасовуються спеціальні довідки для проїзду у приміському та міському транспорті; заклади освіти запрацюють у звичному режимі з 11 травня та інше. Окрім цього, можна буде відвідувати кладовища в поминальні дні в звичному режимі та в засобах індивідуального захисту.

Інші випуски
Більше відео