Нарахування субсидій. Інфекційна лікарня. Сквер ім. Яланського

11 тра. 19:00


Сьогодні у випуску:

У студії депутатка Запорізької обласної ради Ірина Лех розкаже про попередні результати перевірки діяльності обласної інфекційної лікарні. Нагадаємо, 3 лютого 2021 року у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії обласної інфекційної клінічної лікарні сталася пожежа, внаслідок якої загинули 4 людей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження. З травня починають діяти нові правила для отримання державної допомоги - субсидій. Уряд під час засідання 14 квітня посилив вимоги їхнього нарахування. Тож, які зміни відбулися розкаже у студії Галина Остапенко — заступниця начальника управління соцзахисту населення Запорізької міської ради.

Дивіться у випуску новин:

З першого травня розпочалася подача документів на отримання житлових субсидій. Триватиме вона протягом п’яти місяців і цьогоріч здійснюватиметься за новими правилами. Якими саме — далі у сюжеті. У 118 запорізьких навчальних закладах сьогодні повернулися до навчання офлайн. Зокрема, у 15 загальноосвітній школі за парти сіли понад 1050 учнів. Про це далі у сюжеті Суспільного.

У День пам’яті та примирення в Запорізькому сквері імені Яланського висадили близько 50 молодих дерев. Учасники громадських, благодійних та релігійних організацій міста, а також жителі прилеглих будинків висадили берези, липи та сакури. Саджанці були придбані за кошти пожертв містян – зазначив один із організаторів заходу запоріжець Денис Тарасов.

У Запорізькому міському ботанічному саду розквітли дві агави. Ці рослини понад 20 років були у теплиці закладу і лише у травні цьогоріч розпустилися. Про це далі у сюжеті Суспільного.

Інші випуски
Більше відео