Каоліновий кар’єр. “Хресний бій” за аеропорт. Колегіум “Елінт”

26 тра. 19:00


Сьогодні у випуску:

Журналісти Суспільного продовжують стежити за ситуацією навколо будівництва майбутнього каолінового кар’єру в Павлівській громаді. Сьогодні відбулися попередні обговорення, де презентували результати проб води першого та другого водоносного горизонту. Зокрема, вчора, 25 травня, проби відбирали зі свердловин, де була найглибша 80 м. Нагадаємо, нині тривають дослідження на місці будівництва майбутнього каолінового кар’єру, на можливе забруднення питної води для населення та радіаційного фону. Протести місцевих жителів Павлівської ТГ проти зведення каолінового кар’єра поблизу Вільнянська тривають декілька років.  Для вирішення конфліктної ситуації скликали робочу групу при обласній державній адміністрації. Нові подробиці досліджень обговоримо із гостями студії - Олегом Войцеховичем, завідувачем відділу радіаційного моніторингу природного середовища Українського гідрометеорологічного інституту та Віктором Ганчєвим, членом робочої групи ЗОДА та ГО “Вольтерра”.

 

Сьогодні, 26 травня, сьома річниця початку боїв між українськими військовими та російськими терористичними угрупованнями за міжнародний Донецький аеропорт. Нагадаємо, у ніч проти 26 травня 2014 року бойовики здійснили спробу захопити летовище, яке не приймало і не відправляло літаки з 6 травня. Посилений штурм розпочався після підписання Мінських домовленостей у вересні 2014 року. Особливо жорстокими були бої на початку 2015 року.  Бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні. Бійців, які тримали оборону називають кіборгами. Запорізький кіборг В’ячеслав Зайцев, який після боїв повернувся до мирного життя, де нині активно веде громадську діяльність, працює завідувачем інформаційно-видавничого відділу "Національного заповідника Хортиця"  і власне зараз перебуває в експедиції, поділитися спогадами та розказати, чому бої за аеропорт називають “хрещення боєм” та чому “бетон не вистояв, а люди вистояли”. 

Дивіться у випуску новин: 

Шоста сесія Запорізької міської ради восьмого скликання була перервана

Батьки учнів запорізького колегіуму "Елінт" протестують проти розформування навчального закладу 

Оприлюднені проміжні результати досліджень щодо рівня радіації в поверхневих водах на місці будівництва майбутнього каолінового кар’єру у Павлівській ТГ.

Запорізький волейбольний клуб “Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ” продовжить виступи у вітчизняній Суперлізі у новому сезоні - зі збереженням тренерського штабу та основного складу гравчинь.

Інші випуски
Більше відео