Безоплатні пологи. Дитяча залізниця. Інклюзивне навчання.

27 тра. 19:00


Сьогодні у випуску:

Пологові будинки, які уклали відповідний договір з НСЗУ на надання послуги «Медична допомога при пологах», отримають за кожні пологи оплату у розмірі понад 10 тисяч гривень, а за допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках - до 113 725 гривень. Також з 1 квітня для майбутніх породілль запроваджено окремий пакет послуг “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Про це та інше у студії розкаже НАТАЛІЯ БОГУСЛАВСЬКА — ЗАСТУПНИЦЯ ДИРЕКТОРА З МЕДИЧНОЇ ЧАСТИНИ КНП “ОБЛАСНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР” ЗОР.

Дитяча залізниця – це профорієнтаційний простір для підготовки підлітків до майбутньої професії в системі залізничної галузі. Навчання поєднує ігрові методи з вивченням обовз’яків професію. Як працює дитяча залізниця, та що гарантує навчання там для підлітків сьогодні розкажуть начальник Запорізької дитячої залізниці МИХАЙЛО ЧЕРНЕНЬКИЙ та її випускник і юна залізничниця Данило Сокол та Олександра Січкар.

Дивіться у випуску новин:

Друге судове засідання у справі смертельного ДТП, що сталося 21 березня на Бородинській вулиці Запоріжжя, відбулось сьогодні у Ленінському районному суді. Суддя ухвалив рішення розглядати справу у повному обсязі — з дослідженням всіх процесуальних документів.

Центр раннього втручання Преображенської громади Пологівського району Запорізької області працює на базі дитячого садочка “Ромашка. Він є складовою освітнього комплексу Преображенської гімназії “Основа” та опікується дітьми до 4-х років з проблемами розвитку. Досвідом роботи поділилися з журналістам Суспільного.

У запорізьких школах сьогодні завершився навчальний рік. У зв’язку з карантинними обмеженнями, святкування скоротили. У кожному навчальному закладі самостійно визначалися з урочистостями на рівні окремих класів. Про це далі у сюжеті Суспільного.

Запоріжець Валерій Прозапас вперше презентував свою книгу «Хроніка революції, війни та реваншу» у рідному місті. За словами автора, над книгою працював близько семи років. У ній описує події Революції Гідності, російсько-української війни. Сам Валерій Прозапас є учасником бойових подій на Сході країни.

Інші випуски
Більше відео