Національна соціальна сервісна служба. Децентралізація. Проїзд дітям

2 вер. 19:00


Сьогодні у випуску. В Україні та Запорізькій області почали працювати територіальні органи Національної соціальної сервісної служби. Які послуги вона надаватиме та чи замінить департаменти та територіальні управління соціального захисту населення — говоримо у студії зі Світланою Абдурахмановою, начальницею ГУ Національної Соціальної Сервісної Служби.

Децентралізація: що далі? Влітку минулого року Верховна Рада оновила адміністративно-територіальний устрій. В Україні функціонує 1469 громад, зокрема, у Запорізькій області — 67. Які зміни відбулися у громадах нашого регіону протягом цього року — будемо говорити із Маргаритою Трипольською, доценткою кафедри загальноправових та політичних наук НУ «Запорізька Політехніка», кандидаткою юридичних наук.

Дивіться у випуску новин:

1) Запорізький Апеляційний суд розпочав розгляд скарги матері двох дітей Юлії Груздової. Раніше суд ухвалив рішення - після розлучення батьків залишити дітей із татом. Відтоді мати намагається відстояти право на дітей.

2) Бетонування на 5-ій споруді знизу нового балкового мосту через ріку Дніпро з боку острова Хортиця, зробили мостобудівники.

3) У Запоріжжі відновили пільговий проїзд для учнів протягом навчального року. З 1 вересня учні шкіл, гімназій, ліцеїв за наданням посвідчення, сплачують половину вартості проїзду.

4) Запорізька легкоатлетка Марія Помазан взяла «золото» на Паралімпійських іграх 2020 у Токіо.

5) Запорізький плавець із вадами зору — Кирило Гаращенко на Паралімпіаді у Токіо виборов дві нагороди.

Інші випуски
Більше відео