Підсумковий випуск новин | 10.09.2021

10 вер. 20:46


Після майже 4-місячної сьогодні відбулась 7-ма сесія Запорізької міської ради. Розглядались питання життезабепечення міста. Які рішення ухвалили — розкаже Ольга Ларіонова.

8-річній Пелагеї Нестеренко допомагає одужувати медбрат. Дівчинка перебуває у Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні з діагнозом «муковісцидоз». Це – рідкісна хронічна хвороба, яка вражає дихальну й травну систему, каже завідувачка відділення пульмонології лікарні Тетяна Окул. За її словами, у Запорізькій області рівень захворюваності на муковісцидоз майже вдвічі вищий, ніж в Україні. Такі пацієнти перебувають у лікарні тривалий час і психологічна підтримка їм не менш важлива, ніж лікування.

Взяти під варту на 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі 181 тисяча 600 гривень» – таке рішення оголосив суддя Ленінського районного суду Запоріжжя Юрій Бредіхін обвинувачуваному у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди на острові Хортиця 29 серпня. Водій Євген Матюх збив родину: від травм 5-річна дівчинка померла 4 вересня, її мати зараз у лікарні. Під час засідання адвокат обвинуваченого Володимир Балюта просив залишити незмінним раніше обраний запобіжний захід – домашній арешт на два місяці. Сказав, що його підзахисний не буде переховуватися від слідства, тиснути на свідків та потерпілих, та надав документи щодо стану його здоров’я. Додав також, що обвинувачений перерахував 50 тисяч гривень потерпілим.

 

У Запоріжжі сьогодні  стартував триденний фестиваль вуличної їжі «Пікнік на Райдузі».

Інші випуски
Більше відео