Підсумковий випуск новин | 24.09.2021

24 вер. 13:25


292  із 521 школи Запорізької області досягли 80% рівня вакцинації вчителів та персоналу. Про це журналістам Суспільного сьогодні повідомила заступниця начальника управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації  Галина Субота.

10 відеоісторій свідків Голодомору створюють організатори й учасники проєкту-експедиції «Голодомор: мозаїка історії. Невідомі сторінки». За словами однєї з них, заступниці директора Національного музею Голодомору – геноциду Юлії Коцур, починаючи з серпня команда музейників побувала у Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Вінницькій та Хмельницькій областях. Записали 105 історій зі свідками Голодомору. У Запорізькій області - 98-річного жителя села Канцерівка Дмитра Винярського, який пережив голод.

Доступність об’єктів о. Хортиці відстає від потреб людей із інвалідністю. Про це сьогодні розповіли й показали на Козацькому колі та Кургані єдності. Як це було, бачили журналісти Суспільного Запоріжжя.

До кінця року науково-виробничий центр «Запоріжгідропроект» мав завершити проєктну роботу з розчищення гирла річки КабИця у Комунарському районі Запоріжжя. Замовило її торік комунальне підприємство “Управління капітального будівництва” Запорізької міськради, яке, після отримання проєкту, має розчистити 3,2 кілометра річки. Вартість угоди — 750 тисяч гривень, про це повідомлено на сайті Прозорро. На якій стадії зараз цей процес, з’ясовували журналісти Суспільного.

Інші випуски
Більше відео