Заборонений ярмарок у Запоріжжі

19:17, 19 лют. 2019
 
Заборонений ярмарок у Запоріжжі

    Суботній ярмарок на площі біля цирку розпорядженням міського голови заборонили у 2015 році.  Але торгівці щосуботи привозять сюди товар, а покупці – приходять його купувати. До міськвиконкому постійно надходять скарги від адміністрації Театру юного глядача, котрий розташований поруч, та його відвідувачів, втім, навіть звернення до поліції нічого не дали. 

    Це – ярмарок біля ринку, котрий працює щосуботи та офіційно заборонений розпорядженням міського голови. Працює ринок в середньому до 14-ї години. Спочатку він розташовувався на площі поряд з цирком та театром юного глядача, нині торговельні місця розташовані ближче до дороги, займають і під’їзні шляхи до театру.

    На ярмарку біля цирку – торгують і продуктами харчування, і одягом, і побутовою хімією. На цей ринок окремі продавці приїздять роками, з’являються й нові.

     "Упродовж трьох років до нас надходять скарги і від театру юного глядача і від цирку і від католицького храму. Ще в 2015 році у нас вийшло розпорядження мера про припинення ярмарку на тій території, ми неодноразову виходили туди і пропонували місця продавцям місця на комунальних ринках і в альтернативних місцях, але безрезультатно. Люди не хочуть звідтіля виїжджати. Ми і з патрульними туди приходили, але вони відмовляються. Зараз це лише місце стихійної торгівлі. Були пропозиції зробити там тимчасовий ринок, але без виїзної лабораторії – це зробити неможливо. Ми й протоколи про адміністративні правопорушення складали, але не на всіх, бо не у всіх є документи, та й штраф невеликий – максимальний 1700 грнза порушення правил благоустрою, а для стихійної торгівлі – це до 320 грн. За грудень 2018 року та січень 2019 року склали близько 15 протоколів. Ми пропонували цим людям пільгові місця на комунальних ринках, найближчий – це критий ринок, комунальний, в центрі міста але люди з ярмарку не хочуть туди йти" - зазначив заступник голови районної адміністрації міської ради  Єгор Демчевський