В Запорізькій області розмитнили 2093 автівки з європейським номерами

15:31, 22 лют. 2019
 
В Запорізькій області розмитнили 2093 автівки з європейським номерами

     Пільговий період на розмитнення авто з євро номерами закінчується сьогодні опівночі. Митний пост «Запоріжжя-центральний» та митний пост «Бердянськ» сьогодні працюватимуть до дванадцятої години ночі, аби ті,  хто встиг подати заявку та пройти всі процедури, змогли розмитнити своє авто за зниженим коефіцієнтом 0,5.

    Сьогодні, 22 лютого, останній день пільгового періоду для власників авто з Європи, які не розмитнили транспортний засіб. На митному пості «Запоріжжя-центральний» черг немає, автівок близько десятка. Начальник митного посту Олександр Белінськийкаже – сьогодні розмитнюють ті автомобілі, власники яких подали необхідні документи раніше.

    У продовж дії пільгового періоду в Запорізькій області розмитнили 2093 автівки з європейським номерами.

 

"Ми до чогось особливого не готуємось працюємо в штатному режимі, але трошки поміняли режим роботи. Сьогодні митний пост працюватиме до двадцять четвертої години – в дві зміни. 00:42 склейка 01:11 на сьогодні у нас в роботі десь 18 автомобілів. Ми вже справились  зтим потоком великим. Вісімнадцять автомобілів і нажаль, тільки у семи автомобілів на цю годину  є кошти на рахунку вчора було у нас 139, позавчора 140, і ще днем раньше 164. І лютий він так і йшов, і ми йшли так до ста автомобілів, більше ста автомобілів – десь лютий так він в середньому і йшов. Я думаю що мало хто ще буде подаватися тому що немає сенсу- треба декларацію перевірити, треба автомобіль пригнати, щоб ми його подивились. Вважаю, що більше не буде, може ще там пару автомобілів добавиться, пару електронних митних декларацій" - повідомив Начальник митного посту «Запоріжжя-центральний» Запорізької митниці ДФС Олександр Белінський. 

 

 Відзавтра розмитнення автівок будуть проводити зі звичайним митним збором. Для тих, хто порушить терміни розмитнення застосовуватимуть санкції у вигляді добровільних внесків. З 24 травня при порушені терміну розмитнення більш як на 30 діб, адмінстягнення становитиме 170 тисяч гривень або конфіскація авто.