Петиція щодо збереження водонапірної вежі часів старого Олександрівська

19:39, 14 бер. 2019
 
Петиція щодо збереження водонапірної вежі часів старого Олександрівська

У Запоріжжі намагаються врятувати старовинну водонапірну вежу, яку хочуть знести і побудувати на її місці магазин. На сайті міськради була створена петиція з пропозицією зберегти будівлю.

Петиція стосується водонапірної вежі минулого сторіччя, яка розташована в Шевченківському р-ні м. Запоріжжя, на перехресті вул. Іванова та вул. Кругової.
Кілька років тому ця споруда мала статус пам’ятки архітектури місцевого значення та була внесена до списку об’єктів культурної спадщини. Наразі в оновлений список вона не потрапила. А земельній ділянці, на якій находится споруда, було змінено цільове призначення. Після чого ділянку передали в оренду на 19 років ТОВ «СІЧ-ІНВЕСТБУД», - повідомляється в петиції.

Автор пропонує депутатам міської ради змінити цільове призначення ділянки, повернути споруду до списку об’єктів культурної спадщини, виконати реставрацію вежі за рахунок бюджету. Якщо ж договір з орендарем землі буде продовжено, то зобов’язати його відреставрувати вежу.

Петиції треба зібрати 750 підписів і тоді її розглянуть в міськраді.

Підтримати петицію можна за адресою: http://ep.zp.gov.ua/uk/petitions/pro-zberezhennya-istorychnoyi-pam-yatky-vodonapirnoyi-vezhi?fbclid=IwAR2nmhsAqiAKy5CePER1Q0MkP6riM2Ffl7zB2OIuIMfNsL3PBqm4_C_qimY